Yandex Metrica

12 yıl önce hakkında olumsuz rapor verilen Mertens, Süper Lig'in kapısından dönmüş!

12 yıl önce hakkında olumsuz rapor verilen Mertens, Süper Lig'in kapısından dönmüş!

Teknik Direktör Fuat Çapa, 2011 yılında Mertens'i transfer etmek istediklerini ancak scout raporlarının olumsuz olması dolayısıyla bu transferden vazgeçtiklerini söyledi.

Spor

23.01.2024, 20:36

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde Napoli'den transfer ettiği Belçikalı yıldız futbolcusu Dries Mertens'in yıllar önce Gençlerbirliği'nin kapısından döndüğü ortaya çıktı. Yıldız futbolcuyla ilgili transfer hikayesini teknik direktör Fuat Çapa anlattı.


 
Şimdiden Napoli'nin efsaneleri arasına adını yazdıran ve transfer olduğu Galatasaray 'da başarılı bir sezon geçiren Belçikalı yıldız 12 sene önce Gençlerbirliği'nin gündemine gelmiş.

Dönemin Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Radyospor'a verdiği röportajda Mertens'i 2011 yılında transfer etmeye yaklaştıklarını ancak transferin scout raporlarının olumsuz olması nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi.

Tecrübeli teknik direktör, "Galatasaray'ın Mertens'i transfer ettiği dönemde de konuşmuştuk. O dönemde Mertens'in Galatasaray'ın yeni yıldızı olacağını söylemiştim. Nitekim de öyle oldu; Mertens'in oynamadığı maçlarda Galatasaray hücum bölgesinde sorunlar yaşadı." ifadelerini kullandı.

Fuat Çapa "2011 yılında Gençlerbirliği'nde çalışırken Mertens'i transfer edecektik o dönem scout ekibi oyuncu hakkında olumsuz rapor verdi ve oyuncunun transferi gerçekleşmedi. Sonrasında Merter PSV'de oynadı ve ardından da Napoli'ye transfer yaptı. Kaçan balık büyük oldu diyebilirim..." dedi.

Galatasaray,geçtiğimiz hafta Mertens'in olmadığı maçta Konyaspor'a 3-1 mağlup olmuştu.

35 yaşındaki oyuncu bu sezon 22 resmi maça çıkarken 6 gol atıp 3 de asist yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading