Yandex Metrica

1 altın 1 gümüş 1 bronz madalya kazandılar ama gündem olamadılar!

1 altın 1 gümüş 1 bronz madalya kazandılar ama gündem olamadılar!

Kulu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin işitme engelli güreşçileri, Brezilya'da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda altın, gümüş ve bronz madalya kazandı. Ancak bu başarı haber olmadı.

Spor

23.01.2024, 19:35

Konya'da Kulu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin işitme engelli milli güreşçileri, Brezilya'daki 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda (Deaflympics) kazandıkları altın, gümüş ve bronz madalyalara yenilerini eklemek istiyor. Ancak güreşçiler her geçen gün başarılarına bir yenisini eklerken onların bu galibiyetleri haber bile olmuyor.

Kulu Belediye Başkan Murat Ünver, yaptığı açıklamada, antrenör Halil Karaçor ile yaptıkları istişarenin ardından, işitme engelli güreşçilere destek olma kararı aldıklarını anlattı

Milli futbolcuyu taşıyan uçak düştü: Kurtulan yok Milli futbolcuyu taşıyan uçak düştü: Kurtulan yok Haberi Görüntüle

"KÜÇÜK BİR BÜTÇE AYIRARAK BU TAKIMA DESTEK VERMEYE BAŞLADIK"

Kulüp olarak yıllardır futbola destek verdiklerini ancak bir netice alamadıklarını vurgulayan Ünver, şöyle devam etti:

"Güreşçilerimiz adına çok küçük bir bütçe ayırarak, bu takıma destek vermeye başladık. Bu çocuklardan 15'ine bir kapı açtık. İki arkadaşımızı da antrenör olarak dahil ettik. Serüvenimiz bu şekilde başladı. Geçen yıl güreşçilerimiz, ilçemizde düzenlenen spor organizasyonlarında bazı madalyadalar kazandı. Bu çok hoşuma gitti, sporcularımıza daha çok ehemmiyet vermeye başladık."

Ebrar Karakurt'a skandal hareket! Sosyal medya paylaşımı olay oldu Ebrar Karakurt'a skandal hareket! Sosyal medya paylaşımı olay oldu Haberi Görüntüle

EDİRNE'DE BİRİNCİ OLDULAR

Murat Ünver, bu yıl sporcuların takım halinde Edirne'de düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda birinci olduğunu anımsattı.

Gelen başarıyla çok gururlandığına değinen Ünver, "Bu şampiyonada hayalimden bile geçiremediğim bir başarı elde ettik. Hayal edemediğim bir duyguyu işitme engelli sporcularımızla yaşadım." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci için yeni hamle Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci için yeni hamle Haberi Görüntüle

BREZİLYA'DA ENGELLİLER YAZ OLİMPİYAT OYUNLARINA KATILDILAR

Ünver, bu şampiyonda başarılı olan üç işitme engelli güreşçiyi, Brezilya'da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'na gönderdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Brezilya'daki şampiyonada sporcularımızdan biri altın, biri gümüş biri de bronz madalyayla ülkemize döndü. Dünya çapında 73 ülkenin katıldığı organizasyonda Türkiye Milli Takımı üçüncü oldu. Kulübümüzün oyuncuları da ilk 3'e girdi. Büyük bir övünç kaynağı olan sporcularımız her zaman desteği hak ediyor. Bu çocukların en büyük isteği, spor yapabilecekleri bir salon ve altyapının oluşturulması."

Icardi, Alex de Souza'yı tarihe gömmenin peşinde! Icardi, Alex de Souza'yı tarihe gömmenin peşinde! Haberi Görüntüle

HABER BİLE OLMADILAR

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, engelli sporcuların bu başarısının ulusal kanallarda haber olmamasından dolayı üzgün. 

Konuya ilişkin Twitter hesabından bir paylaşım yapan Ünver şu ifadeleri kullandı:

"Kulu Belediyesi olarak Brezilya’da olimpiyatlarda işitme engelliler güreşte 1 altın 1 gümüş 1 bronz madalya alarak 73 ülke arasında ülkemizi 3. yaptık gündem olamadık 1600 dönüm arazide bizzat tarımsal üretim yaptık gündem olamadık nasıl gündem olunuyor ki bilemedik.!!!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading