Yandex Metrica

Türk dizilerinden dünya çapında büyük başarı! Amerika'dan sonra ikinci sırada yer alıyor

Türk dizilerinden dünya çapında büyük başarı! Amerika'dan sonra ikinci sırada yer alıyor

TRT'nin ev sahipliği yaptığı iki günlük Avrupa Yayın Birliği (EBU) Medya Zirvesi etkinliği bugün başladı. 41 ülkeden yaklaşık 200 üst düzey yayıncının katıldığı zirvede konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Türk dizilerinin yurt dışında çok fazla talep gördüğünü söyledi.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 19:18

Avrupa Yayın Birliği (European Broadcasting Union-EBU) Zirvesi, uzun bir aranın ardından TRT'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlendi. Zirveye 41 ülkeden yaklaşık 200 üst düzey yayıncı katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, konuşmasında Türk dizilerinin başarısına dikkat çekti. 

"DİZİ İHRACATINDA İKİNCİ SIRADAYIZ"

TRT'nin dizi ve ortak yapımları ile dijital çalışmalar hakkında konuşan Sobacı, TRT dizilerinin dünya çapında büyük bir ilgi gördüğünü belirtti. Sobacı, Türk dizilerinin küresel olarak başarısı hakkında şöyle konuştu:

"Türkiye, Amerika’dan sonra dizi ihracatında ikinci sırada yer alıyor. Bu başarıda kurumumuzun dünya çapında dizi satışları alanındaki çalışmalara öncülük etmesinin yadsınamaz bir payı var.  Dizilerimiz, ortak yapım filmlerimiz ve çizgi filmlerimiz çok fazla talep görüyor.

DİJİTAL PLATFORM MÜJDESİ

Önümüzdeki aylarda uluslararası TRT dijital video platformumuzu hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu dijital platform ve hazırlanacak yeni içerikler aynı zamanda EBU üyeleri ile gerçekleştirebilecek ortak yapımların yanı sıra EBU pre-buy network’ünün (ön-alım sistemi) sunduğu imkanlar ve iş birliği fırsatlarından daha fazla yararlanabilmemize imkan tanıyacak."

TRT FESTİVALLERDEN 275 ÖDÜLLE GERİ DÖNDÜ

Sobacı, TRT'nin salgın döneminde Avrupa Yayın Birliği'nin "Content Appeal" isimli program havuzu uygulamasına belgesel, drama gibi farklı türlerde program içerikleri ile katkı sunduğunu söyledi. Kurumun sinema alanındaki etkin çalışmalarını da vurgulayan Sobacı, "Son üç yılda TRT ortak yapımı sinema filmleri, başta Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Venedik, San Sebastian, Varşova ve Locarno Film Festivalleri olmak üzere 300’ün üzerinde ulusal ve uluslararası festivalde yaklaşık 275 ödül aldı.

TRT ayrıca, Uluslararası Film Festivallerinde verilen TRT Özel Ödülleri, kurumsal iş ortaklıkları ve etkinlikler ile de bu alandaki ortaklık ve iş birliklerine katkıda bulunuyor." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading