Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Türk dizileri yeniden BAE kanallarında!

Türk dizileri yeniden BAE kanallarında!

BAE ve Türkiye arasında uzun yıllardır gergin olan ilişkiler yumuşama sürecine girdi. İki ülke arasındaki gerilimin bitmesinin ardından bir dönem BAE'de yasaklanan Türk dizileri yeniden yayınlanmaya başladı.

Sinema / Dizi

18.03.2024, 00:42

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında bir süredir devam eden gergin sürecin ardından iki ülke arasında yeni bir sayfa açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE ziyaretiyle birlikte Türkiye ve BAE arasındaki gerilim yerini diyaloga bıraktı. Bu gelişmeler kültür-sanat alanına da yansıdı. 

TÜRK DİZİLERİ İÇİN YASAK KALDIRILDI

Gazeteci Turgut Alp Boyraz'ın haberine göre Türk dizileri, yeniden Birleşik Arap Emirlikleri kanallarında ekrana gelmeye başladı. Haberi Twitter hesabından duyuran Boyraz, "Türk dizileri yeniden Birleşik Arap Emirlikleri kanallarında yerlerini aldı. İlişkilerin gergin olduğu dönemde BAE kanalları Türk dizilerini vermiyordu." ifadelerini kullandı.

Siyasi gerilim döneminde BAE'de Türk dizilerine uygulanan yasak, Kasım ayında kaldırılmıştı. İki ülkenin birçok dizi ve film için görüşmelere başladığı belirtilmişti.

TÜRKİYE-BAE GERİLİMİ NASIL BAŞLADI?

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki siyasi gerilim ilk olarak Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin darbe ile devrilmesiyle başladı. Türkiye, Mursi yönetimini desteklerken, BAE ise yönetimi darbe ile ele geçiren Sisi'ye arka çıktı.

Türkiye ve BAE, Mısır, Doğu Akdeniz, Libya, Katar konularında da karşı cephelerde yer aldı. Diğer yandan 15 Temmuz darbe girişiminde BAE'nin rolü de iki ülke arasındaki gerilimin daha da yükselmesine neden olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading