Yandex Metrica

TRT ortak yapımı filmlere ödül yağdı! 2021'de 107 ödül kazandı

TRT ortak yapımı filmlere ödül yağdı! 2021'de 107 ödül kazandı

TRT ortak yapımı filmler, 2021 yılında ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışarak ödüller kazandı.

Sinema / Dizi

10.03.2024, 16:51

TRT, İki Şafak Arasında, Muallim, Koridor, Kutsal Ruh gibi filmlere imza attı. Yapılan açıklamaya göre, 2021'de festivalde yarışan TRT ortak yapımı 31 film, ulusal ve uluslararası arenada 107 ödülün sahibi oldu.

Film festivallerinde yolculuklarına devam eden TRT ortak yapımı filmler, geçtiğimiz yıl festivallerden toplam 44 ödül kazanarak dünya çapında adından söz ettirmeyi başardı. Filmler, "Cannes Film Festivali", "San Sebastian Film Festivali", "Locarno Film Festivali", "Karlovy Vary Film Festivali", "Tokyo Film Festivali" ve "Saraybosna Film Festivali" gibi önemli festivallerde yarıştı.

"İki Şafak Arasında", "Kutsal Ruh", "Vahşi Kökler", "Kodokushi", "Turna Misali", "Muallim" ve "Koridor" isimli filmler dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdi. İlk kez görücüye çıkan 7 film, yarıştığı 45 festivalde 32 ödül kazandı.

Senaryo ya da kurgu aşamasında olan, henüz prömiyerini yapmamış TRT ortak yapımı filmler ise yurt içi ve dünyadaki önemli platformlarda çeşitli ödüller kazandı. "Klondike", "Tereddüt Çizgisi", "İdea", "11 Yıldız, Güneş ve Ay", "Bir Umut", "Rahmet", "Can Kuşu", "Bars", "Bir Tutam Karanfil" ve "Gülizar" filmleri, dünyada önemli festivallerin ortak yapım marketlerine katılarak 8 ödül aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading