Yandex Metrica
SON DAKİKA
TRT'nin yeni dizisi Akif'in çekimleri başladı

TRT'nin yeni dizisi Akif'in çekimleri başladı

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan Akif dizisinin çekimleri İzmit'te bulunan film platosunda başladı. Dizi, TRT'nin dijital platformunda yayınlanacak.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 18:05

TRT'nin dijital platformu için hazırladığı içeriklerin çalışmaları devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatacak olan Akif'in çekimlerine İzmit'te bulunan Seka film platosunda başlandı. Dizinin yönetmenliğini Selahattin Sancaklı, yapımcı ve senaristliğini ise Uğur Uzunok üstleniyor. Dizi, İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemin öncesi ve sonrasını anlatacak. Şimdilik 13 bölüm olması planlanan dizide Mehmet Akif'i Fikret Kuşkan, Ersoy'un eşi İsmet Hanım'ı ise Özge Borak oynayacak.

"DOĞRU BİR MEHMET AKİF ERSOY ANLATMA DERDİNDEYİZ"

Fikret Kuşkan, başrolünde yer aldığı Akif dizisiyle ilgili konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Mehmet Akif sinema projesindeyken Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün külliyatını yeniden geri sarmak durumunda kaldım. Safahat'ı, hakkında yazılan çizilene çapraz okumalarla tarihsel bilgilerle yaklaşmaya çalıştık ve elimizden geleni yaptık. Doğru bir Mehmet Akif Ersoy'u anlatmak derdindeyiz.

Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Kemal Atatürk şu ana kadar tiyatroda ve filmlerde veya televizyonlarda gösterilmiş olabilir, bunlar kartpostal olarak ele alındı. Mesele onun duruşu, bakışı, benzerliği değil. Ruhu, kalbi inancı ve yaşadığı dönemde nasıl bir insandı."

"AİLECE KALABİLMEK İÇİN SAVAŞMIŞLAR"

Mehmet Akif Ersoy'un eşi İsmet Hanım'ı oynamaktan memnun olduğunu belirten Özge Borak ise "İsmet Hanım 3 tanesi evlatlık olmak üzere 7 çocuğun annesi ve zor bir hayat o dönem itibarıyla. Ama ailece durabilmeyi becerebilmişler en azından bir yere kadar. Mümkün mertebe ailece kalabilmek için savaşmış insanlar. İsmet Hanım'ın çok emeği var bu konuda tabii ki." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading