Yandex Metrica
SON DAKİKA
Teşkilât'ın Köroğlu'su Sedat Peker mi? Tövbekâr o sözleriyle kime dikkat çekti?

Teşkilât'ın Köroğlu'su Sedat Peker mi? Tövbekâr o sözleriyle kime dikkat çekti?

Milyonların ilgiyle takip ettiği Teşkilât dizisinde Köroğlu karakterinin gerçek hayatta kimi sembolize ettiği tartışma konusu. Dizide Tövbekâr'ın Barış'a nasihatleri bu konuda bazı ipuçları veriyor.

Sinema / Dizi

21.03.2024, 09:22

TRT'nin fenomen dizisi Teşkilât, yeni sezonunda yeni karakterleriyle gündemde. 

'Tövbekâr' karakteriyle eski bir MİT mensubunu canlandıran Hakan Boyav, 'Yıldırım' karakteriyle Şirket hizmetkârı dolar milyarderine hayat veren Gürkan Uygun, 'Barış' karakteriyle 'Hakkı Dayı'nın oğlunu oynayan Ali Öner ile 'Köroğlu' karakteriyle kadroda yer alan Mustafa Açılan, başarılı performanslarıyla göz dolduruyor. 

Dizinin 19. bölümünde Tövbekâr, Köroğlu'nun yanında çalışarak suç dünyasına ilk adımını atan Barış'a çeşitli nasihatlerde bulunuyor. Kağıt üzerinde ölmüş olarak görünen Hakkı Dayı'nın yadigârı Barış'a kol kanat germek isteyen Tövbekâr, eski dostunun oğlunu 'gittiği yolun yol olmadığı' konusunda uyarıyor. 

Tövbekâr'ın verdiği mesajlara, seçilen ifadelere ve Köroğlu'nun canlandırdığı mafya tiplemesine bakıldığında Teşkilât izleyicilerinin kafasında şu soru oluştu: 'Çetin Köroğlu' karakteri, firari organize suç örgütü lideri Sedat Peker'i mi sembolize ediyor?

Geçmişte 'vatan', 'millet', 'bayrak' gibi sembolleri kullanarak birtakım güç odakları adına suç işleyen Peker, eylemlerinin hainlere yönelik olduğunu söyleyip taraftar topluyordu. 

Teşkilât senaristlerinin Tövbekâr karakteriyle Hakan Boyav'a Barış'a nasihat ederken söylettiği şu sözler dikkat çekti:

"Öyle ne iş olsa yapmayacaksın. Etrafta çakal çok. Şimdi bunlar vatan der, millet der, bayrak der... Senin gibi kalbinde vatan sevgisi olan gençleri kandırırlar. Ondan sonra da verirler gazı... Yalan yanlış ne iş olsa yaptırırlar. O yüzden Barış kardeş; sorgu sual etmeden öyle her işe dalmayacaksın. Gün gelir işin aslı meydana çıkar, üzülürsün. Tecrübeyle sabit."


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading