Yandex Metrica

Superman'in yönetmeni Richard donner yaşamını yitirdi

Superman'in yönetmeni Richard donner yaşamını yitirdi

Superman, Cehennem Silahı gibi birçok başarılı filme imza atan Hollywood yönetmeni Richard Donner, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 17:37

Başrollerinde Christopher Reeve'in oynadığı Superman, The Goonies ve Mel Gibson - Danny Glover'lı polisiye seri Lethal Weapon'a imza atan Hollywood yönetmeni ve yapımcısı Richard Donner 91 yaşında hayatını kaybetti.

Donner'ın ölüm haberini yapımcı eşi Lauren Schuler Donner duyurdu. Ancak yönetmenin ölüm nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Donner'ın uzun metrajlı kariyeri, ABD'de 60 milyon dolar gişe hasılatı elde eden 1976 yapımı The Omen ile başladı. Ardından yönetmen, Özgür Willy ve The Lost Boys'un yönetmenliğini yaptı. 1985 yılında ise The Goonies'in hem yönetmenliğini hem yapımcılığını üstlendi.

Yönetmenin sinema projeleri arasında John Savage'ın oynadığı Inside Moves, Richard Pryor - Jackie Gleason komedisi The Toy, Steven Spielberg'ün yazdığı bir hikayeye dayanan gençlik macerası The Goonies, Bill Murray'ın tatil klasiği Scrooged ve Bruce Willis'in alkolik bir polisi canlandırdığı, yönetmenin son filmi olan 16 Blocks yer alıyor.

Donner'ın TV tarafında Route 66, The Rifleman, The Twilight Zone, The Man From U.N.C.L.E., Gilligan's Island, Perry Mason ve The Wild Wild West gibi yapımların olduğu uzun bir listesi var.

Donner'ın ölüm haberi üzerine Spielberg şöyle dedi: "Filmlerinde çok güçlü bir hakimiyeti vardı ve pek çok türde çok yetenekliydi. O tam bir çocuktu. Gittiğine inanamıyorum ama içten gülüşü her zaman benimle kalacak."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading