Yandex Metrica
SON DAKİKA
Squid Game tarihe geçti! Tüm dünya o kareyi konuşuyor

Squid Game tarihe geçti! Tüm dünya o kareyi konuşuyor

Yayın devi Netflix'in Güney Kore yapımı dizisi Squid Game, 111 milyon kullanıcıya ulaşarak platformun en çok izlenen yapımı oldu.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 18:07

Güney Kore yapımı Squid Game, yayınlandığı günden beri konuşulmaya devam ediyor. Dizi, Bridgerton'ı geride bırakarak Netflix'in şimdiye kadar ki en çok izlenen orijinal yapımı oldu. Yapım, yayınlandıktan sonraki ilk 28 gün içinde 111 milyon kullanıcı tarafından izlendi. Böylelikle 82 milyonla rekoru elinde tutan Bridgerton dizisini geçmiş oldu.

Dizi, çaresizlik içindeki 456 insanın 45.6 milyar Wonluk ödülü kazanmak için ölümcül bir yarışa katılmalarını konu alıyor. 9 bölümlük dizinin popüler olmasıyla birlikte karakterler ve hikayeyle ilgili ürünler satışa çıktı. Dizi kısa sürede sosyal medyadaki paylaşımlarla birlikte bütün dünyada adından söz ettirmeyi başardı.

Dijital yayın devinin Kore, Güney Doğu Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda içeriklerinden sorumlu başkan yardımcısı Minyoung Kim, Squid Game ile ilgili açıklamasında "En çılgın hayallerimizin ötesine geçti." dedi.

ÇOK KONUŞULAN SAHNE

Squid ve game kelimeleri İngilizcedir ve Türkçe anlamları “Kalamar” ve “Oyun”dur. Squid Game dizisinin adı ise Türkçeye Kalamar Oyunu olarak çevrilmektedir. Dizinin logosundaki anlam da Güney Kore'ye özgü bir çocuk uyunu olan Kalamar Oyunu'nu temsil etmektedir. Popüler dizide yarışmada kaybedenlerin öldüğü sahneler ise sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading