Yandex Metrica

Sitede Ara

Sinema salonları yarın yeniden açılıyor

Sinema salonları yarın yeniden açılıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen sinema salonları 1 Temmuz'dan itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 17:36

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan tedbirler yavaş yavaş kaldırılıyor. Geçtiğimiz ay kademeli normalleşmenin başlamasıyla sinema salonlarının yeniden açılacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra sektör temsilcilerinin talebi doğrultusunda açılış tarihi 1 Temmuz'a ertelenmişti.

Yaklaşık 7 aylık bir aranın ardından sinema salonları yarın itibariyle yeniden misafirlere kapılarını açacak.

AA'nın haberine göre, açılış için hazırlıklarını sürdüren Arcadium Sinemaları Müdürü Zafer Yufkayürek, pandemi döneminde sinema salonlarının birçok zorlukla karşılaştığını söyledi. 

Sektörün, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği nakit destekle "nefes aldığını" dile getiren Yufkayürek, normalleşme sürecinde kapılarını açmak için gün saydıklarını ifade etti ve genelgede belirtilen kurallar doğrultusunda hizmet vereceklerini kaydetti.

Sinema salonlarında maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilecek. Koltuklar ise bir koltuk dolu bir koltuk boş düzeninde olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading