Yandex Metrica

Semih Kaplanoğlu'nun bir sonraki filmi "Huzur" romanından ilham alacak

Semih Kaplanoğlu'nun bir sonraki filmi "Huzur" romanından ilham alacak

Bağlılık Hasan filmiyle 2021 Cannes Film Festivali'nde yarışan yönetmen Semih Kaplanoğlu, üçlemenin bir sonraki filmi olan Bağlılık Fikret'in, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Huzur" romanından yola çıkacağını söyledi.

Sinema / Dizi

12.03.2024, 01:01

Herkes Kendi Evinde, Meleğin Düşüşü, Buğday gibi filmlere imza atan yazar-yönetmen Semih Kaplanoğlu, bu yıl 74. kez düzenlenen Cannes Film Festivali'nde 'Bağlılık Hasan' filmiyle yarışıyor. 2007'de Yusuf Üçlemesi'nin ilk filmi "Yumurta" ile Cannes Film Festivali'nde olan yönetmen, festivalde bir kez daha Türkiye'yi temsil ediyor.

Kaplanoğlu, Bağlılık Üçlemesi'nin son filminin hazırlıklarını yaptığını söyledi. Bağlılık Fikret isimli film, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Huzur' romanından yola çıkacak. Yönetmen Kaplanoğlu, imkanların gerçekleşmesi durumunda 2022-2023 gibi çekimleri yapmayı planladıklarını bildirdi.

BAĞLILIK İÇİNDE BİR AŞK HİKAYESİ

Semih Kaplanoğlu, Euronews'e verdiği röportajda Bağlılık Fikret filminin neden Huzur romanından ilham alacağı ve hangi zaman diliminde geçeceği hakkında konuştu.

'Tanpınar'ın Huzur'unu çekmeye çalışan bir yönetmen hikayesi' olduğunu söyleyen Kaplanoğlu, kitaba bağlılık, İstanbul'a bağlılık, kendi ilişkileri ve İstanbul olmak üzere çok boyutlu bir hikaye olduğunu bildirdi.

Kaplanoğlu, filmin konusuyla ilgili şöyle konuştu:

"İstanbul’un 30’lu yıllarında geçiyor roman, savaş öncesi dönemde biliyorsunuz. Bu yönetmen o İstanbul’u tekrar arıyor. Bulmaya çalışıyor, yapmaya çalışıyor. Mekanlar kaybolmuş, insanlar kaybolmuş, şehrin ruhu çok derinlere kaçmış. Bambaşka bir İstanbul var."

30'ların görüntüleri, fotoğrafları, sesleri, günümüzün çölleşmesi ve betonlaşarak perişan haline gelmesiyle ilgili olduğunu söyleyen yönetmen, "Büyük bir İstanbul filmi yapmak istiyorum. Büyük bir film ve içinde Tanpınar var. Biliyorsunuz Tanpınar şunu tartışıyordu: Gelecek ne olacak? Biz neye benziyoruz? Biz kimiz? Biz ne yapıyoruz? Batılı mıyız? Doğulu muyuz? Ben de o sorunun peşinden gidip, geçmiş ve bugün ve bağlılık içinde bir aşk hikayesi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading