Yandex Metrica

Şahsiyet dizisine Meksika'da ilgi büyük: Haluk Bilginer'le Damian Alcazar'ı kıyaslıyorlar

Şahsiyet dizisine Meksika'da ilgi büyük: Haluk Bilginer'le Damian Alcazar'ı kıyaslıyorlar

Türkiye'de milyonları ekrana kilitleyen Şahsiyet dizisinin Meksika uyarlaması çok sevildi. El Asesino Del Olvido adıyla yaklaşık bir aydır HBO Max'te yayınlanan dizi aynı zamanda usta aktör Damian Alcazar'ın Emmy ödüllü Haluk Bilginer'e meydan okuması niteliğinde.

Sinema / Dizi

25.02.2024, 20:40

Usta aktör Haluk Bilginer'e Emmy ödülü kazandıran Şahsiyet dizisi, Meksikalılarca çok sevildi. Bu ülkede 'El Asesino Del Olvido' (Unutkanlığın Katili) adıyla 7 Ekim'de yayınlanmaya başlayan uyarlama dizi ilgiyle izleniyor. Başrollerini Damian Alcazar, Paulina Gaitan ve Erik Hayser'in paylaştığı Meksika Şahsiyet'inde yönetmen koltuğunda Ernesto Contreras oturuyor. 

Türkiye'de Puhu TV'nin yayınladığı Şahsiyet orijinal hikayesiyle dikkat çekmiş, Hakan Günday'ın yazdığı senaryo, Meksika'da yeniden çekilmesi için HBO Max platformunca satın alınmıştı. Çekimlerin tamamlanmasının ardından HBO Max'te yer bulan dizi, başrol oyuncusu Damian Alcazar'a Meksikalıların hayranlığını daha da artırdı.

El Asesino Del Olvido'da Pascual Leon karakterini canlandıran Alcazar'ın oyunculuğu, Âgâh karakteriyle gönülleri fetheden Haluk Bilginer'le karşılaştırılıyor. Şahsiyet'in Meksika versiyonunu gördükten sonra orijinalini de bulup izleyen Güney Amerikalı dizi tutkunları, hikayenin İspanyolca anlatımının da etkisiyle Alcazar'ın Bilginer'den 'daha iyi' olduğunu iddia ediyor. 

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

HİKAYEDE ANLATILANLAR EVRENSEL

Yönetmen koltuğunda El Chapo dizisiyle dünya çapında üne kavuşan Ernesto Contreras'ın oturması, dizinin başarısında etkili bir faktör olarak görülüyor. İlk birkaç bölümün ilgiyle izlenmesinin ardından dizi hakkında Meksika basınında çok sayıda analiz ve röportaj yayınlandı. Bu röportajlardan birinde usta oyuncu Damian Alcazar, kurbanlarının cezasını kendi elleriyle kesen alzhemier hastası Pascual Leon'un (Agâh) güçlü bir karakter olduğunu dile getirerek "Şahsen ben böyle bir yöntemi tercih etmezdim ama insanın içindeki şiddet dürtüsü evrensel. Bununla mücadele etmemiz gerekiyor" diyor. 

Dizinin Türkiye versiyonunda Cansu Dere'nin canlandırdığı Nevra Elmaz karakterine Meksika'da 'Jimena Guerra' adıyla hayat veren Paulina Gaitan ise projede yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek Şahsiyet senaryosunun evrensel nitelikler taşıdığından şöyle bahsediyor: "Bu hikayeyi nerede ortaya koyarsan koy, Şili'de, Kolombiya'da, Meksika'da, Türkiye'de... Her yere adapte olabilir; çünkü içerdiği karakterler dünyanın her yerinde yaşıyor. Cezayı kendisi kesen insanlar... Şüphesiz şiddete karşı bilincimizi yükseltmemiz gerekiyor."

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

İZLEYİCİYİ EKRANA KİLİTLEMİŞTİ

Türkiye'de yönetmen Onur Saylak tarafından çekilen ve dijital film platformu PuhuTV'de 2018 yılında yayınlanan Şahsiyet'in konusu kısaca şöyleydi: Agâh, adli katip memurluğundan emekli olan bir adamdır. Beyoğlu'nda münzevi bir yaşam süren Agâh'ın hayatı, kendisine alzheimer teşhisi konulmasıyla altüst olur. Tüm anılarını zamanla unutacak olmasının acısı karşısında büyük bir yıkıma uğrayan Agâh, bir süre sonra bu durumun bir fırsat olduğunu fark eder. Agâh, yıllardır ertelediği bir cinayeti işleminin tam zamanı olduğunu düşünür. Çünkü hastalığından dolayı işleyeceği suçu unutacak ve bundan dolayı vizdan azabı çekmeyecektir. Agâh'ın aldığı bu karar sadece onun değil, cinayet büro amiri olan Nevra'nın da hayatını etkileyecektir." 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading