Yandex Metrica

RTÜK'ten Disney Plus ve Netflix'e sert uyarı! 'Çocuklar kırmızı çizgimizdir'

RTÜK'ten Disney Plus ve Netflix'e sert uyarı! 'Çocuklar kırmızı çizgimizdir'

Türkiye'de 14 Haziran'da yayın hayatına başlayan Disney Plus'ın politikalarına yön veren Karen Burke'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı "Karakterlerin yüzde 50'sinin LGBT olmasını sağlayacağız." açıklaması tepki çekmişti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den dijital platformlara uyarı geldi.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 19:26

Netflix'in ardından geçtiğimiz hafta yayın hayatına başlayan Disney Plus'ın da yayın politikaları tepki çekti. Türkiye'de birçok yapımı hayata geçirmek için hazırlık yapan platformun yayın politikalarından sorumlu Karen Burke, skandal ifadeler kullandı. 

"KARAKTERLERİN YÜZDE 50'Sİ LGBT OLACAK"

Burke, "LGBT bireylerin yaşadıkları hakkında çok sayıda panele, konuşmaya şahit oldum. Bunları yıllardır duyuyoruz. Ekranlarda varolmak ve bizden kendileriyle aynı doğrultuda içerik üretmemizi istiyorlar. Şimdi ele aldığımız hikayelerimizde pek çok LGBT içerik var. Sadece gay'leri kapsayanlar da dahil olmak üzere bunların sayısını artıracağız. Karakterlerin yüzde 50'sinin LGBT olmasını sağlayacağız." dedi.

"ÇOCUKLAR VE AİLE KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

İçeriklerde çocukların hedef alınması üzerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. RTÜK'ten konuyla ilgili açıklama geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Ebubekir Şahin,"Çocuklar ve aile kırmızı çizgimizdir. Yavrularımızı korumak için bize verilmiş yetki ve görevler çerçevesinde gerekli düzenleme ve denetlemeleri titizlikle yapmaya devam edeceğiz. Gerek yerli gerek yabancı yayıncılarımızı da bu konuda daha hassas olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading