Yandex Metrica
SON DAKİKA
Netflix'in en çok izlenen dizisi olmuştu... ABD'de Squid Game yasağı

Netflix'in en çok izlenen dizisi olmuştu... ABD'de Squid Game yasağı

ABD'de yetkililer Cadılar Bayramı'nda yaşanabilecek şiddet olaylarını engellemek için Squid Game kıyafetlerini yasakladı.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 18:12

Güney Kore yapımı Netflix dizisi Squid Game, 17 Eylül'de izleyici ile buluştu. Konusuyla adından söz ettirmeyi başaran dizi, kısa süre içinde 130 milyonun üstünde izleyiciye ulaştı. Ancak birçok ülkede yetkililer, şiddet içermesi nedeniyle diziyi çocukların izlememesi yönünde uyarılarda bulunuyor.

Bu konuda adım atan ülkelerden biri de ABD oldu. ABD'de Cadılar bayramı yaklaşırken, okulların olduğu bölgelerde dizide giyilen kostümlerin üretilerek satışa çıkarılması yetkilileri harekete geçirdi. Çocuklar ve gençler arasında şiddet olaylarının yaşananmasını engellemek amacıyla Squid Game kostümleri yasaklandı.

New York'ta bir okul bölgesi, ebeveynlere uyarı göndererek bölgede bulunan üç ilkokulda dizinin kostümlerine izin verilmeyeceğini açıkladı. Okul yönetimleri de ailelere e-posta göndererek diziye ait kostümlerin 'şiddet mesajı içermesi' nedeniyle "uygunsuz bulunduğunu" belirtti.

İNGİLTERE'DE EBEVEYNLERE MAİL ATILDI

İngiltere'de yetkililer, Squid Game'in çocuklara yönelik olmadığını savunurken, Central Bedfordshire bölge konseyi eğitim koruma ekibi ebeveynlere uyarı içeren bir e-posta atmıştı. Dizinin bazı hayranları ise kurumun "korku tacirliği" yaptığını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading