Yandex Metrica

'Mahrem'in galası 'On5Sıfır7 Film Haftası'nda yapıldı

'Mahrem'in galası 'On5Sıfır7 Film Haftası'nda yapıldı

15 Temmuz Derneği'nin düzenlediği darbe ve direniş temalı On5Sıfır7 Film Haftası'nın açılışı, Mahrem belgeselinin gösterimi ile gerçekleştirildi.

Sinema / Dizi

27.02.2024, 11:29

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle 15 Temmuz Derneği'nin düzenlediği On5Sıfır7 Film Haftası'nın açılış töreni dün Atlas Sineması'nda gerçekleştirildi. Törende FETÖ'nün karanlık yapılanmasını ve TSK'ya sızma faaliyetlerini anlatan TRT1 yapımı "Mahrem" belgeselinin ilk bölümü gösterime sunuldu.

"50 YILLIK BİR CASUSLUK FAALİYETİ"

Belgeselin yapımcısı Halis Cahit Kurutlu, etkinlikte yaptığı konuşmada "Belgeselde 50 yıllık bir casusluk faaliyetinin 15 Temmuz günü bir terör eylemine dönüş hikayesini anlatıyoruz. Sıradan bir Anadolu insanının, sade bir vatandaşın çocuklarının evlerine nasıl sızdılar, nasıl devşirdiler, belki doğru yetiştirilirse milletine faydalı olabilecek çocukları, 15 Temmuz'da nasıl canavara dönüştürdüler bunu anlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

ON5SIFIR7 FİLM HAFTASI

12-18 Temmuz arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte darbe, direniş ve özgürlük temalı filmler gösterilecek. Gösterimler Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Ayrıca sinemada darbe ve direniş temasını konu alan bir panel de düzenlenecek. 

Etkinlikle ilgili bilgilere "www.on5sifir7filmhaftasi.com" sitesinden ulaşılabiliyor.

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

MAHREM BELGESELİ HAKKINDA

TRT1 yapımı Mahrem belgeseli, FETÖ mensubu olmayan askeri öğrencilerin sistematik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılması ve askeri öğrencilerin şok mangası ile hayatlarının karartılmasını anlatıyor. FETÖ'nün özel yetiştirdiği gençlere soruları nasıl verdiği, eski örgüt üyelerinin röportajları ve FETÖ mağdurlarının ifadeleri de yer alıyor.

2 BİNDEN FAZLA FİGÜRAN VE OYUNCU

Belgeselin 11 hafta süren çekimleri, 4 il ve 159 farklı mekanda yapıldı. 2 binden fazla figüran ve oyuncu yer aldı.

Belgeselin senaryosunda Halis Cahit Kurutlu ve Gürkan Tanyaş'ın imzası bulunuyor. Yönetmen koltuğunda Hamit Coşkun'un oturduğu filmin yapımcılığını aynı zamanda senaryoyu kaleme alan Halis Cahit Kurutlu üstleniyor.

Mahrem, 14 Temmuz saat 20.00'de TRT1'de izleyici ile buluşacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading