Yandex Metrica
SON DAKİKA
'Mahrem' dizisi Fetullahçı Terör Örgütü'nün kâbusu oldu

'Mahrem' dizisi Fetullahçı Terör Örgütü'nün kâbusu oldu

Bu toprakların gördüğü en sofistike ihanet şebekelerinden FETÖ, çalışma yöntemleriyle zaman zaman kafa karışıklığına neden olsa da TRT'nin başarılı yapımı Mahrem dizisi, örgütü tüm çıplaklığıyla anlamamızı sağlıyor.

Sinema / Dizi

26.03.2024, 20:29

"Burada gördüklerinden kimseye bahsetmeyeceğine yemin et."
"Yemin ederim."
"İşte askeri lise sınav soruları... Birkaç saatin var, cevapları iyice ezberle."

"Buluştuğumuz yere aynı saatte gel. İçinde sivil kıyafetler bulunan çantayı berbere bıraktım. Oradan onu al, bir yerde üzerini değiştir."

"Göz teması kuracağız. Beni geriden takip et. Girdiğim binaya benden 15 dakika sonra gir. Yapacağın en ufak hata deşifre olmamıza neden olur."

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 80'li yılların ortalarından beri türlü yöntemlerle sızan Fetullahçı Terör Örgütü, küçük yaşta ağına düşürdüğü çocukları zamanla birer ajana dönüştürerek Türk ordusunu içeriden çökertmek istedi. 

Devletin birçok kurumu gibi askeri lise ve harp okullarına da sızan ABD destekli cinayet şebekesi, 'ışık evleri'nde yetiştirip gizlenme eğitimi verdiği gençleri önceden elde edilmiş çalıntı sınav sorularıyla bu okullara yerleştirdi.

Ülke genelini örümcek ağı gibi saran ve örgütlenme biçimiyle tahayyül sınırlarını zorlayan FETÖ, onbinlerce militanına Türk askerinin üniformasını giydirerek 15 Temmuz'da açık bir işgale kalkıştı. 

Milletin destansı mücadelesiyle püskürtülen darbe girişiminin ardından örgütün çalışma biçimi ve gizlenme yöntemleri basın yayın organlarında pek çok kez masaya yatırıldı. Ancak gerek haber dosyaları gerekse de belgesellerdeki bazı eksiklikler, FETÖ tehlikesinin boyutlarını kavramada birtakım güçlüklere neden oldu. 

İşte TRT bu noktada devreye girerek ABD, İsrail ve küresel pagan örgütlerin desteğiyle palazlanan örgütün çalışma yöntemlerini ustalıkla anlatan bir yapıma imza attı. 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıldönümünde yayınlanan 'Mahrem' adlı belgesel-dizi, tarihin gördüğü en sofistike örgütlerden birini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. 

Gerek TRT'de gerekse de vidyo paylaşım sitesi Youtube'da milyonlarca insanın izlediği Mahrem, yapım teknikleri bakımından üst düzey standartları yakalamış olmasıyla büyük beğeni topluyor. 

FETÖ içerisinde görev almış ve 'mahrem' diye nitelenen gerçek örgüt sorumlularının anlatımlarıyla gayet zengin bir içerik sunan dizi, teröristbaşı Fetullah Gülen'in 'yatak odam' diye nitelediği 'mahrem yapılanma'yı merkeze oturtuyor. 

Küçük bir çocuğun yıllar içerisinde azılı bir FETÖ militanına nasıl dönüştüğünü etkileyici üslubuyla anlatan Mahrem dizisinde, soruşturmalar kapsamında itirafçı olmuş kişilerin anlatımlarına, örgüt üyesi olmayanların harp okullarındaki şok mangalarında yıldırma operasyonuna, işkencelere maruz kalmış eski askerî öğrencilerin acı hatıralarına ve FETÖ içerisinde bulunduğu dönemde vicdan azabı çekerek örgütten ayrılma kararı vermiş kişilerin tanıklığına yer veriliyor. 

Milyonların izlediği Mahrem dizisi ezoterik FETÖ yapılanmasını o denli rahatsız etti ki, TRT ve Youtube'da yayınlanan başarılı yapım, yurtdışındaki firari teröristlerin kara propagandasına maruz kaldı. 

Dizi için kamera karşısına geçen eski 'mahrem' sorumlular, yaşadıkları pişmanlığı şu sözlerle anlatıyor: "Yıllarca vatana-millete faydalı gençler yetiştirdiğimizi düşünüyorduk. Meğer birer ajan yetiştirmişiz."

Belgesel yapıma konuşan eski örgüt sorumlularından 'Emir Yıldız' kod adlı Emrah Aksoy, FETÖ üyelerinin yoğun saldırısından ötürü sosyal medya hesaplarını kapatma kararı aldığını açıkladı. Bir dönem örgütün karanlık koridorlarında dolaşmış üyelerinden olan Aksoy, şunları yazdı: 

"Ben bir ihanet şebekesinin bütün çamaşırlarını ortaya döktüm. Pensilvanyadakiler rahat uyuyamasın diye... İnsanlar evlatlarını bu ve benzerlerine kaptırmasın. Artık Emir Yıldız ile vedalaşma vakti. Ondan kurtulup her şeyi geride bırakmam gerek. Söylediklerimin umarım birilerine bir faydası olmuştur. Bir kişi bile bu melek tavırlı iblisten kurtulsa yeter de artar bile..."

Mahrem dizisinde FETÖ'nün yapılanma biçimi detaylarıyla anlatılıyor.

FETÖ'nün işkence birimi 'şok mangası'nın mağdurlarından Akın Gür de Mahrem dizisinde yer verilen isimlerden biri oldu.

Örgüt üyesi olmayan ya da örgütle ilişkisini kesme kararı almış askerî öğrencilere yönelik işkenceler Mahrem dizisinde çarpıcı biçimde işleniyor.

Maruz kaldığı yıldırma eylemlerine dayanamayan bazı öğrenciler intihar ederek hayatına son vermişti.

FETÖ destekçisi esnaflardan oluşan Mütevelli Heyeti'nde toplanan paralar örgütün İl Muhasebecisinde toplanıyor, herhangi bir şekilde banka kaydı olmaksızın buradan dağıtılıyordu. Toplanan paraların yüzde 10'u 'kutsal hoca payı' başlığıyla Pensilvanya'ya yollanıyordu.

FETÖ yayın organlarının amiral gemisi konumundaki Zaman gazetesinin, abonelerini nasıl artırdığı da Mahrem dizisinde işlenen konulardan biri oldu.

 

Darbe girişimi sonrası adı 'gaybubet evi' olarak değiştirilen gizli evler, örgüt tarafından onlarca yıl 'ışık evi' olarak isimlendirilmişti. Bu evlerin sorumluları, hizmetleri karşılığında zamanla yükselerek 'Büyük Bölge Sorumlusu' yapılıyor ya da harp okullarına sızacak öğrencileri seçen kişilerden olan 'Talebe Mesulü' pozisyonuna atanıyorlardı.  


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading