Yandex Metrica

'Mahrem' belgeseli, 14 Temmuz'da TRT1 ekranlarında

'Mahrem' belgeseli, 14 Temmuz'da TRT1 ekranlarında

TRT1'in FETÖ'nün karanlık mahrem yapılanmasını ve TSK'ya sızma faaliyetlerini anlatan Mahrem belgeseli 14 Temmuz'da izleyici ile buluşacak.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 17:37

Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamit, Teşkilat gibi dizilerle dünya genelinde beğeni toplayan TRT1, bu kez Fetullahçı Terör Örgütü hakkındaki belgeseli izleyici ile buluşturmaya hazırlanıyor. "Mahrem" isimli belgesel, FETÖ'nün karanlık mahrem yapılanmasını, TSK'ya sızma faaliyetlerini ve 15 Temmuz darbe girişimine giden süreçte bilinmeyenleri ekranlara getirecek.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT1 tarafından hazırlanan "Mahrem" belgeseline ait ilk tanıtımı sosyal medya hesabından paylaştı.

Mahrem belgeselinin ilk tanıtımında, FETÖ üyesi olmayan askeri öğrencilerin TSK'dan sistematik şekilde dışarı atılışı ve örgütün TSK üzerinde hakimiyet kurmasında büyük etkisi olan "Şok Mangaları" da bulunuyor. Diğer yandan tanıtımda FETÖ'nün askeri okullar için özel yetiştirdiği gençlere sınav sorularını nasıl ve hangi yöntemlerle verdiği de anlatılıyor.

Belgeselde etkin pişmanlık yasasından faydalanan eski örgüt üyelerinin röportajlarına yer verilen belgeselde ayrıca FETÖ mağdurlarının ifadeleri de yer alacak.

159 FARKLI MEKANDA ÇEKİLDİ

Çekimleri 4 ilde, 159 farklı mekanda ve 11 haftada gerçekleştirilen belgeselde 2 binden fazla figüran ve oyuncu yer aldı. Yönetmenliğini Hamit Coşkun'un yaptığı belgeselin senaryosunda ise Halis Cahit Kurutlu ve Gürkan Tanyaş'ın imzası bulunuyor. Senarist Cahit Kurutlu, aynı zamanda yapımcılığı da üstleniyor. 

"Mahrem" belgeseli, ilk bölümüyle 14 Temmuz'da TRT1'de olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading