Yandex Metrica
SON DAKİKA
M. Night Shyamalan, 72. Berlin Film Festivali'nin jüri başkanı olacak

M. Night Shyamalan, 72. Berlin Film Festivali'nin jüri başkanı olacak

Önümüzdeki yıl şubat ayında gerçekleştirilecek olan 72. Berlin Film Festivali'nin jüri başkanlığını M. Night Shyamalan yapacak.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 18:09

The Sixth Sense, Unbreakable, Split, Glass gibi filmlerle kendine has bir sinema dili olduğunu kanıtlayan, dizi dünyasında ise Servant ile adından söz ettiren M. Night Shyamalan, geçtiğimiz aylarda yeni filmi Old ile izleyici karşısına çıkmıştı. Old ile hem olumlu hem olumsuz eleştiriler alan yönetmen, yeni projesinin 'Knock at the Cabin' olacağını duyurmuştu.

Yönetmen, 2022 yılında 10-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 72. Berlin Film Festivali'nin jüri başkanlığını üstlenecek.

Berlinale sanat yönetmeni Carlo Chatrian, M. Nigh Shyamalan'ın jüri başkanlığını kabul etmesiyle ilgili şöyle konuştu:

"M. Night Shyamalan'ın Jüri Başkanı olarak görev yapma davetimizi kabul etmesinden dolayı memnuniyet ve onur duyuyorum. Kariyeri boyunca, korkuların ve arzuların yan yana olduğu, gençlerin sadece kahraman değil, aynı zamanda korkunun üstesinden gelmek için itici güç olduğu bir evreni şekillendirdi. ABD sinema sektöründe Shyamalan benzersiz bir figür, vizyonuna sadık kalan bir film yapımcısı."

Shyamalan ise, "Hollywood sistemi içinde her zaman bağımsız bir film yapımcısı gibi hissettim. Kendi sesimizi tanımlayan, içimizdeki farklı ve alışılmışın dışında şeyler. Bunları kendi içimde sürdürmeye ve bu yönlerini korumaları için başkalarını teşvik etmeye çalıştım. Berlinale'in bir parçası olmamın istenmesi benim için çok anlamlı. Bir film yapımcısı için en yüksek yetkiyi temsil ediyor. Hikaye anlatımında dünyanın en iyi yeteneklerini desteklemek ve değerlendirmek benim için büyük bir hediye." dedi.

Festivalin diğer jüri üyeleri ve yarışacak filmler henüz belli değil.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading