Yandex Metrica

Jacinda Ardern, 'They Are Us' filmi hakkında konuştu

Jacinda Ardern, 'They Are Us' filmi hakkında konuştu

Jacinda Ardern, Yeni Zelanda'da 2019'da bir camiye yapılan saldırının ardından kendisini konu alan 'They Are Us' filmi hakkında konuştu. Ardern, kendisinin böyle bir film için uygun bir odak noktası olmadığını söyledi.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 17:33

Geçtiğimiz günlerde 'They Are Us' isimli film duyurulmuş, başrolde Rose Bryne'ın Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'i canlandıracağı öğrenilmişti. 2019'da Yeni Zelanda'da bir camiye yapılan saldırıya dayanan filmin, saldırıya değil verilen tepkiye ve Başbakan'ın tavrına odaklanacağı belirtilmişti.

Ancak filmin saldırının kurbanları yerine Başbakan Jacinda Ardern'e odaklanması büyük tepki topladı. Filmin yapımcısı, müslüman kurbanları dışladığı yönündeki eleştirilerin ardından projeden istifa etti.

Film, Ardern tarafından da eleştirildi. Ardern, Pazar günü yaptığı açıklamada filmin ülke için 'çok ham olduğunu' hissettiğini ve cami saldırısıyla ilgili bir film için kendisinin uygun bir odak noktası olmadığını söyledi. Ardern, "15 Mart'a dair anlatılabilecek birçok hikaye var ama benimkinin onlardan biri olduğunu düşünmüyorum. Herhangi bir ilgim veya bilgim yok." dedi.

Filmin rafa kaldırılması için çağrıda bulunuldu ve kısa sürede 60 bin imza toplandı.

Pazartesi günü Yeni Zelandalı yapımcı Philippa Campbell, projeden istifa ettiğini açıkladı. Dile getirilen endişeleri dinlediğini belirten Campbell, "15 Mart'ta yaşanan olayların şu anda film için çok ham olduğu konusunda hemfikirim ve böyle bir sıkıntıya neden olan bir projede yer almak istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading