Yandex Metrica

En iyi Türkan Şoray filmleri: En sevilen Türkan Şoray filmleri

En iyi Türkan Şoray filmleri: En sevilen Türkan Şoray filmleri

Türk Sineması'nın Sultan'ı olarak anılan Türkan Şoray, 26 Haziran 1945'te dünyaya geldi. Güzel oyuncu, şimdiye kadar 200'den fazla filmde başrolde yer aldı. İşte Türkan Şoray'ın en sevilen filmleri...

Sinema / Dizi

17.03.2024, 18:28

"Türk Sinemasının Dört Yapraklı Yoncası" olarak bilinen sanatçılar arasında yer alan Türkan Şoray, 'Sultan' lakabıyla anılıyor. Güzelliği ve canlandırdığı karakterlerle Türk sinemasına damgasını vuran Şoray, 222 film, 12 televizyon dizisinde rol aldı. Usta sanatçı, Türkiye'deki film festivallerinde 6 kez En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde ödülün sahibi oldu. İşte Türk Sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray'ın en iyi, en sevilen filmleri...

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

TÜRKAN ŞORAY'IN EN SEVİLEN FİLMLERİ

Ateşli Çingene (1969) - (5,8)

Birbirlerini seven ancak gurur yaptıkları için aşklarını itiraf etmeyen iki çingenenin hikayesini anlatıyor. Göçebe çingelerin arasında büyüyen Gelincik ve Derbeder Ali birbirlerine aşıktırlar. Ali, Gelincik'in iftirası sonucunda hapse düşer. Gelincik'in annesi ise zehirlenerek öldürülür. Derbeder daha sonra ünlü bir şarkıcının kemancısı olur. Gelincik, onu aramak için İstanbul'a doğru yollara düşer.

Metin Erksan'ın yönettiği, Bülent Oran'ın yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Türkan Şoray, Ediz Hun, Hulusi Kentmen, Altan Günbay gibi isimler yer alıyor.

Arım Balım Peteğim (1970) - (5,8)

Film, bir kadının sevdiği adama yıllar sonra kavuşmasını konu alıyor. Dedektif olan Mehmet'in son işi, sosyete çapkını Harun'dur. Harun, iş adamının karısıyla birliktedir. Mehmet bunu öğrenince iş adamına anlatır. İş adamı ise Harun'u öldürmeye karar verir. Mehmet'in kızı Zeynep cinayeti engellemek için Harun'u uyarmaya gider ve bu ziyarette Harun'a aşık olur.

İkili aşk yaşamaya başlar ancak Harun uzun bir seyahate çıkıp Zeynep'i terk eder. Hamile olan Zeynep, çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalır. Diğer yandan da şarkıcılık yapmaya başlar. Yıllar sonra bir gün çalıştığı gazinoda Harun'la karşılaşır. Çiftin yolları, yıllar sonra yeniden kesişir.

Muzaffer Arslan'ın yönettiği filmde Türkan Şoray, Cüneyt Erkın, Münir Özkul, Cevat Kurtuluş, Kayhan Yıldızoğlu gibi isimler bulunuyor.

Sonbahar Rüzgarları (1969) - (6,0)

Bir deniz subayı olan Kemal ile bir fabrikada sekreter olarak çalışan Nalan, tesadüf eseri tanışır. İlk görüşte birbirlerinden etkilenen Kemal ve Nalan arasında aşk başlar. İkili, Kemal'in üç aylık tatbikatının dönüşünde evlenmeyi planlar. Ancak Nalan, geçirdiği bir kaza sonrası sakat kalır ve Kemal'den ayrılır. Nalan ve Kemal, yıllar sonra beklenmedik bir anda yeniden karşılaşır.

Filmin yönetmenliğini Mehmet Dinler, senaryosunu Burhan Bolan ve Bülent Oran üstleniyor. Kadroda Ediz Hun, Türkan Şoray ve Fatma Karanfil yer alıyor.

Tatlı Meleğim (1970) - (6,2)

Tatlı Meleğim, bir kadının büyük bir değişim yaşayarak sevdiği adamdan intikam almaya çalışmasını anlatıyor. Genç bir kadın olan Leyla, bir kozmetik firmasına sekreter olarak işe girer. Patronu Murat'a aşık olur ancak hiç beklemediği bir tavırla karşılaşır. Murat, Leyla'yı çirkin bulduğunu söyler. Leyla, büyük bir değişim yaşayarak Murat'tan intikam almaya karar verir.

Filmi Mehmet dinler yönetiyor, Erdoğan Tünaş ise senaryosunu kaleme alıyor. Başrollerini Türkan Şoray, Ediz Hun, Münir Özkul, Süleyman Turan üstleniyor.

Güllü Geliyor Güllü (1973) - (6,3)

İki kan davalı gencin başından geçen olayları anlatan filmde, Kumcu ailesinin küçük oğlu sünnet düğününde Fındıkoğulları'ndan birini yanlışlıkla vurur. İki aile arasında kan davası başlar. İstanbul'a kaçan Ali'nin ismi Nuri olarak değiştirilir. Fındıkoğulları, yıllar sonra kızları Güllü'yü kanlılarını bulmak için İstanbul'a gönderir. Nuri ve Güllü'nün yollarının kesişmesi, komik olaylara neden olur.

Atıf Yılmaz'ın yönettiği filmin başrollerini Türkan Şoray ve Ediz Hun üstleniyor.

Ateş Parçası (1971) - (6,6)

Sosyetenin ünlü isimlerinden Tarık, yağmurlu bir gecede Azize'yi mecburen arabasına almak zorunda kalır. İkisinin tanışmasıyla birlikte Tarık'ın hayatı allak bullak olur. Bir süre sonra ikilinin arasında aşk başlar ancak Azize, Tarık'ı kaybetmemek için ona şarkıcılık yaptığını söyleyemez. Evlilik arifesinde tüm gerçeklerin ortaya çıkması her şeyi alt üst eder. Atıf Yılmaz'ın yazıp yönettiği filmin başrollerini Kartal Tibet, Türkan Şoray ve Hulusi Kentmen paylaşıyor.

Kara Gözlüm (1970) - (7,0)

Bir kasabada balıkçılık yapan Azize, herkesin gönlüne taht kurmuştur. Aslında bir müzisyen olan ancak gazinoda garson olarak çalışan Kenan, Azize'ye aşık olur. İkisi birbirine aşıktır ancak bir gün Azize'nin sesinin keşfedilmesiyle gelen teklif her şeyi değiştirir.

Atıf Yılmaz'ın yönetmen koltuğuna oturduğu Kara Gözlüm'de Türkan Şoray, Kadir İnanır, Müjdat Gezen, Ali Şen rol alıyor.

Sultan (1978) - (7,6)

Bir gecekondu mahallesinde dört çocuğu ile birlikte yaşayan Sultan, geçimini temizliğe giderek sağlamaktadır. Sultan, bir gün gönlünü mahallenin minibüs şoförü olan Kemal'a kaptırır. Kemal, mahallenin muhtarının oğludur. Muhtar, çevre yolu nedeniyle gözünü gecekonduların bulunduğu arsaya diker. Evini kurtarmaya çalışan Sultan'a, Kemal destek olur.

Kartal Tibet'in yönettiği filmin senaryosunu Yavuz Turgul kaleme alıyor. Türkan Şoray ve Bulut Aras'ın başrollerini paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Şener Şen, Adile Naşit, İlyas Salman, İhsan Yüce, Erdal Özyağcılar gibi isimler rol alıyor.

Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) - (8,6)

Atıf Yılmaz'ın yönettiği film, Cengiz Aytmatov'un Kırmızı Eşarp romanından uyarlanmıştır. İlyas, Asya'nın köyünde çalışan bir kamyon şoförüdür. Birbirlerine aşık olan Asya ve İlyas, kaçmaya karar verip evlenirler. İkilinin bu evlilikten Samet adında bir çocukları olur. İlyas bir gün işinde yaşadığı sorun nedeniyle ailesinden kopar ve yaşananlardan sonra evi terk eder. İlyas'ın başkasıyla ilişkisi olduğunu öğrenen Asya, oğlu ile birlikte yollara düşer ve Cemşit isimli bir adamla karşılaşır.

Yönetmen koltuğunda Atıf Yılmaz'ın oturduğu filmin başrollerinde Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin rol alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading