Yandex Metrica

En iyi Türk dram filmleri neler? IMDB puanı yüksek Türk dram filmleri

En iyi Türk dram filmleri neler? IMDB puanı yüksek Türk dram filmleri

Dram türü şüphesiz sinema dünyasında önemli bir yere sahip. Mutlaka izlenmesi gereken birçok Türk dram filmi bulunuyor. Peki en iyi Türk dram filmleri arasında hangileri var? IMDB puanına göre en iyi ve en çok izlenen Türk dram filmlerini sizin için derledik...

Sinema / Dizi

24.03.2024, 17:14

Etkileyici hikayeleri ve güçlü oyunculuk performanslarıyla hafızalara kazınan en iyi Türk dram filmlerini derledik. Listede IMDb puanına göre şimdiye kadar yapılmış en yeni ve en iyi Türk dram filmleri yer alıyor. İşte Türk sinemasının en iyi dram filmleri...

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

EN İYİ TÜRK DRAM FİLMLERİ

Güneşi Gördüm (IMDb 6,6)

Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Güneşi Gördüm, birbiriyle bağlantılı üç farklı hayat hikayesini konu alıyor. 2009 yılında izleyici karşısına çıkan film, Kars'ın Sarıkamış bölgesinde bir köyde yaşayan Ramo ve ailesi, terör sorununun arasında yaşamaktadırlar. Asker ve terörist arasında çatışmalar, mayın patlamaları günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir. Ancak bir gün çıkan çatışmanın ardından köye gelen komutan, ailelere köyü boşaltmalarını söyler. Ramo ve ailesi İstanbul'a gitmek zorunda kalır.

Filmin oyuncu kadrosunda Ali Sürmeli, Yiğit Özşener, Demet Evgar, Altan Erkekli, Sarp Apak, Murat Ünalmış gibi isimler yer almaktadır. Özellikle Ahmet karakterine hayat veren Sarp Apak'ın oyunculuk performansı büyük beğeni toplamıştır.

Kağıttan Hayatlar (6,7)

Genç bir adam olan Mehmet, geçimini kağıt toplayarak sağlamaktadır. Mehmet'in hayatı, Ali isimli 8 yaşında bir çocuğun hayatına girmesiyle tamamen değişir. Ali'yi ailesine götürmeye çalışan Mehmet, küçük çocukla bağ kurar ve çocukta kendini bulur. Geçmişe dair yaraları olan genç adam, bu nedenle çocuğu sahiplenir.

Can Ulkay'ın yönettiği filmin kadrosunda Çağatay Ulusoy, Emir Ali Doğrul, Ersin Arıcı, Selen Öztürk, Turgay Tanülkü, Tomris Çetinel gibi isimler yer alıyor.

Kız Kardeşler (7,5)

Kız Kardeşler, annelerinin ölümünden sonra farklı yollara savrulan üç kız kardeş olan Reyhan, Nurhan ve Havva'yı konu alıyor. Birbirlerinden ayrılan kardeşler, yeni hayatlarına alışmakta zorluk çekmektedir. Yanlarında kalan ailelere alışamayınca baba evine geri gönderilirler. Yıllar sonra köye dönen kardeşler, kaçtıkları gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır. Emin Alper'in yazıp yönettiği dram filminin kadrosunda Ece Yüksel, Cemre Ebüzziya, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Müfit Kayacan, Hilmi Özçelik gibi isimler bulunuyor.

Benim Dünyam (7,6)

Uğur Yücel'in hem yönettiği hem Beren Saat ile başrolünde yer aldığı Benim Dünyam, küçükken geçirdiği bir rahatsızlığın ardından sağır, kör ve dilsiz kalan Ela'nın hayatını konu alıyor. Çevresiyle uyumsuz biri olan Ela, onu iyileştirmeye kendisini adayan Mahir Hoca ile tanıştıktan sonra hayatı değişir. Oyuncu kadrosunda ayrıca Hazar Ergüçlü, Ayça Bingöl, Melis Mutlu, Yasemin Conka ve Erdal Küçükkömürcü de iki başarılı oyuncuya eşlik ediyor.

Müslüm (7,7)

Yönetmenliğini Ketche ve Can Ulkay, senaristliğini ise Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi'nin yaptığı film, arabesk müziğin unutulmaz sanatçısı Müslüm Gürses'in iniş ve çıkışlarla dolu hayatını konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Zerrin Tekindor, Timuçin Esen, Ayça Bingöl, Şahin Kendirci, Turgut Tunçalp, Erkan Kolçak Köstendil, Erkan Can, Caner Kurtaran, Güven Kıraç gibi isimler yer alıyor.

Kelebeğin Rüyası (7,8)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan'ın üstlendiği Kelebeğin Rüyası, Zonguldak'ta yaşayan iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayatını anlatıyor. Belediye Başkanı'nın kızı Suzan'ın Zonguldak'a gelmesiyle, iki şairin şiire olan inancı artar. Suzan, her şeye rağmen iki gençle yakın arkadaşlık kurar. Ancak iki genç vereme yakalanırlar. 

Mert Fırat ve Kıvanç Tatlıtuğ filmde Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'yu canlandırıyor. Yılmaz Erdoğan ise Behçet Necatigil'e hayat veriyor.

Bir Zamanlar Anadolu'da (7,9)

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ve senaryosunu yazdığı 2011 yapımı Türk dram filmi olan Bir Zamanlar Anadolu'da bir cinayetin ardıdnan yola çıkan bir savcı ve doktorun 12 saatlik gerilimli hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Filmin başrollerini Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel paylaşıyor.

Dedemin İnsanları (8,0)

En iyi Türk dram filmlerinden bir diğer ise Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı 2011 yapımı Dedemin İnsanları filmi. Başrollerinde Çetin Tekindor ve Hümeyra'nın yer aldığı film, küçük bir kasabada yaşayan on yaşında bir çocuk ve dedesinin, bir aile ve bir ülkeyi nasıl değiştirdiğini anlatıyor.

Eşkıya (8,3)

Hapse girmesine neden olan arkadaşının peşine düşen bir adamın hikayesini anlatan Eşkıya, Yavuz Turgul imzalı bir Türk dram filmi. Baran, 35 yıl sonra hapisten çıkınca köyüne döner ve yıllar önce hapse girmesine en yakın arkadaşının sebep olduğunu öğrenir. Bu arkadaşı, Baran'ın çocukluk aşkını alarak İstanbul'a gitmiştir. Baran da onları bulmak üzere İstanbul'a yola çıkar. Eşkıya'nın başrollerini Şener Şen, Uğur Yücel, Yeşim Salkım ve Şermin Hürmeriç üstleniyor.

Babam ve Oğlum (8,3)

2005 yapımı bir Çağan Irmak filmi olan Babam ve Oğlum'un başrollerini Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Ege Tanman, Hümeyra gibi isimler üstleniyor. Film, 12 Eylül 1980 darbesinin yıktığı hayatları ve küçük Deniz'in hikayesini anlatıyor. Annesini doğum sırasında kaybeden Deniz, bir gazetede çalışan babası tarafından büyütülmüştür. Bir gün Deniz, artık babasıyla birlikte dedesinin yanında yaşayacaktır. Bu dönüş Sadık için kısa ancak Deniz için uzun sürer. Deniz ve dedesi zamanla birbirine alışırken, yaşanan bir olay herkesin hayatını derinden etkileyecektir.

7. Koğuştaki Mucize (8,3)

Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği 7. Koğuştaki Mucize, 7. yaşındaki kızıyla aynı zeka yaşına sahip olan bir babanın adalet arayışını anlatıyor. Film, 1983 yılında bir Ege kasabasında geçiyor. Kasabada küçük bir kız ölür. Bu çocuk, sıkıyönetim komutanının kızıdır. Bu ölümden babannesi ve 7 yaşında kızı ile yaşayan Memo sorumlu tutulur. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun masumiyeti kanıtlanmaya çalışılırken, Memo ve kızı Ova'nın tek isteği birbirlerine kavuşmaktır.

Naim (8,4)

Naim filmi, hem ülkemizde hem dünyada spor tarihine adını altın harflerle yazdıran halterci Naim Süleymanoğlu'nun yaşam öyküsünü konu alıyor. Gerçek hikayeden uyarlanan Naim filminin yönetmenliğini Özer Feyzioğlu yaptı. Türk biyografi- dram filminin başrollerinde yer alan Hayat Van Eck ve Yetkin Dikinciler'e Selen Öztürk, İsmail Hacıoğlu, Uğur Güneş, Gürkan Uygun, Levent Ülgen gibi isimler eşlik ediyor.

Ayla (8,8)

Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı dram filmi olan Ayla'nın yönetmenliğini Can Ulkay üstlenirken, senaryosunu Yiğit Güralp Kaleme aldı. İsmail Hacıoğlu ve Kim Seol'un başrolünde yer aldığı film, 1950 yılında Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Oyuncu kadrosunda Hacıoğlu ve Seol'un yanı sıra Çetin Tekindor, Lee Kyung-Jin, Ali Atan, Murat Yıldırım, Erkan Petekkaya, Eric Roberts, Meral Çetinkaya, Büşra Develi, Caner Kurtaran, Duygu Yetiş, Mehmet Esen gibi isimler de rol alıyor.

Dağ 2 (9,0)

Alper Çağlar'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, teröristlerin elinden kurtularak Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteciyi kurtarmak için özel bir time katılan 2 arkadaşı anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosu Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Buse Varol, Ahu Türkpençe, Açelya Özcan, Atılgan Gümüş, Murat Sezerli gibi isimleri bir araya getiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading