Yandex Metrica
SON DAKİKA
Christopher Nolan yeni projesini Universal ile yapacak

Christopher Nolan yeni projesini Universal ile yapacak

Usta yönetmen Christopher Nolan, atom bombasının mucidi olarak bilinen J. Robert Oppenheimer'ı anlatacak olan filmi için Universal ile anlaştı.

Sinema / Dizi

13.03.2024, 08:22

Inception, Interstellar, Dark Knight, Prestige gibi filmlere imza atan, son olarak ise Tenet ile izleyici karşısına çıkan Christopher Nolan, yeni projesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Yönetmen, J. Robert Oppenheimer ve nükleer bombanın geliştirilmesine odaklanan II. Dünya Savaşı filmi için Universal Pictures ile çalışacak. Nolan, 19 yılın ardından Warner Bros. yerine başka bir stüdyo ile çalışacak.

Nolan'ın yeni filmi 100 milyon dolarlık bütçeye sahip olacak ve 2022 yılının ilk çeyreğinde çekimlere başlayacak. Geçtiğimiz hafta Deadline, birkaç büyük stüdyonun senaryonun kopyalarını aldığını ve Nolan ve temsilcileriyle görüştüklerini bildirmişti.

Usta yönetmen, bir sonraki projesi için Warner Bros. dışında bir stüdyo ile çalışmak istiyordu. Bu kararın nedeni ise stüdyonun 2021 filmlerini sinemalarla aynı anda dijital platformda yayınlama kararıydı. 

Los Alamos Laboratuvarı'nın direktörü olan fizikçi Oppenheimer, Manhattan Projesi olarak adlandırılan II. Dünya Savaşı'nı sona erdiren bombanın geliştirilmesine öncülük etti. Nolan, eşi ve uzun süredir yapımcı ortağı olan Emma Thomas ile birlikte filmin yapımcılığını da üstlenecek.

Senaryosunu da Nolan'ın kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda daha önce Dark Knight, Inception ve Dunkirk filmlerinde yer alan Cillian Murphy'nin adı konuşuluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading