Yandex Metrica

Baba dizisi setinde büyük kriz yaratan olay! Açıklama geldi, yasal işlemler başlatılıyor

Baba dizisi setinde büyük kriz yaratan olay! Açıklama geldi, yasal işlemler başlatılıyor

Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş'ın başrollerde yer aldığı Baba dizisinin setinde büyük bir kriz yaşandı. Kamera arkası ekibin kar fırtınasında 16 saat çalıştırılması nedeniyle Ay Yapım hakkında yasal girişimlerde bulunulacağı belirtildi.

Sinema / Dizi

02.04.2024, 14:33

Show TV'nin hikayesiyle ve güçlü oyuncu kadrosuyla izleyicilerin beğenisini kazanan Baba dizisi Salı akşamları ekrana gelmeye devam ediyor. Başrollerinde Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş'ı bir araya getiren Baba dizisinin setinde kriz çıktı. Kar fırtınasının olduğu gün kamera arkası ekibin 16 saat çalıştırıldığı öne sürüldü.

Bunun üzerine set çalışanları Sinema Emekçileri Sendikası'na şikayette bulundu. Sendika, şikayetlerin ardından yapım şirketiyle ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuruda bulundu. Gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

"SÜRE AŞILMASINA RAĞMEN ÇEKİMLERE DEVAM EDİLDİ"

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapımcılığını Ay Yapım'ın yapmakta olduğu Baba adlı dizi projesinde 4857 sayılı iş kanuna aykırı olarak 16 saate varan çalışma tespit edilmiştir. Yasanın fazla çalışmayı düzenlediği 41 ve 63 maddeleri ile çalışma süreleri yönetmeliği gereğince çalışma süreleri günlük 11 saati aşamaz. Fazla mesailer dahil olmak üzere bu süreyi aşan her çalışma suç teşkil ettiği gibi idari para cezası da verilebilmektedir.

İşveren temsilcisi ile yaptığım yapmış olduğumuz görüşmede çalışma sürelerini aşıldığı kabul edilmiş olmasına rağmen çekimlere devam edilmiştir. Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde gerekli yasal başvurular yapılacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading