Yandex Metrica

Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli'den ilk tanıtım yayınlandı! TRT1'de ekrana gelecek

Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli'den ilk tanıtım yayınlandı! TRT1'de ekrana gelecek

Diriliş Ertuğrul'a imza atan Kemal Tekden'in yapımcısı olduğu Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli'den ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Dizi, TRT1'de izleyici ile buluşacak.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 18:45

Diriliş Ertuğrul, Uyanış Büyük Selçuklu, Yunus Emre Aşkın Yolculuğu gibi dizilere imza atan TRT1'den ses getirecek bir dizi daha geliyor. Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli dizisinden ilk tanıtım fragmanı yayınlandı ve ekrana geleceği tarih duyuruldu.

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu'nun ardından Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatını konu alan "Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli" dizisi 11 Şubat'tan itibaren her cuma saat 20.00'de TRT1 ekranlarında olacak.

HACI BAYRAM-I VELİ OLMA SÜRECİNİ ANLATACAK

Heyecanla beklenen dizi, Ankara Kara Medrese’de bir molla olan Numan'ın Somuncu Baba ile yollarının kesişmesini, tasavvufla tanışmasını ve manevi ilerleyişini tamamlayarak Hacı Bayram-ı Veli olmasının serüvenini anlatacak. Molla Numan'dan, Hacı Bayram'a giden yolu ve onun tasavvufi düsturu olan "Bildim, Buldum, Oldum"u anlatan dizide, Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatı üzerinden üç fasıl olarak seyirciyle buluşacak.

İstanbul'da eski Ankara, Bursa ve Adana şehirlerinin aslına uygun olarak plato inşa edildi. Dizinin çekimleri 7 ay sürdü.

Hacı Bayram-ı Veli'nin gençlik yıllarını ünlü oyuncu Burak Sevinç canlandıracak. 26 bölümden oluşan dizide Somuncu Baba'ya ise Hüseyin Soysalan hayat verecek. İki ismin yanı sıra Sena Çakır, Sinan Albayrak, Fırat Topkorur, Latif Koru, Derda Yasir Yenal gibi isimler de yer alıyor. Kamil Aydın ve Yücel Hüdaverdi'nin yönetmen koltuğuna oturduğu dizinin senaryosunu İsa Yıldız kaleme alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading