Yandex Metrica
SON DAKİKA
15/07 Şafak Vakti filmi bugün izleyici ile buluşuyor

15/07 Şafak Vakti filmi bugün izleyici ile buluşuyor

Fetullahçu Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimine karşı milletin verdiği mücadeleyi anlatan 15/07 Şafak Vakti, bugün gösterime giriyor.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 17:39

Aşılamanın hızlanmasıyla birlikte Türkiye, kademeli normalleşme aşamasına geçti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayından bu yana kapalı olan sinema salonları 1 Temmuz'da yeniden faaliyete başladı. Türkiye'de sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli olmak üzere 8 film sinemaseverlerle buluşacak.

Fetullahçı Terör ÖRgütü mensuplarının 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı darbe girişimine karşı Türk milletinin kahramanca mücadelesini konu alan "15/07 Şafak Vakti" filmi bugün gösterime giriyor.

Film, Çengelköy'de pastane işleten Cevdet ve çocuklarının hikayesini konu alıyor ve gerçek hikayelerden esinleniyor.

Darbe girişimi esnasında Çengelköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü2nde yaşananları merkez alan film, verilen destansı mücadeleyi beyaz perdeye taşıyor.

Volkan Kocatürk'ün yönettiği, başrollerini Erkan Petekkaya, Baran Bölükbaşı, Tugay Mercan, Serkan Ercan ve Nazan Diper'in üstlendiği filmin kadrosunda ayrıca Aslıhan Karalar, Doğa Özüm, Ferhat Yılmaz, Deniz Bolışık ve Hatice Sibel Aytan da yer alıyor. 

"SPACE JAM: A NEW LEGACY"

Ünlü basketbolcu LeBron James, Michael Jordan'ın mirasını devam ettiriyor. Dijital dünyaya hapsedilen oğlunu kurtarmak için Looney Tunes üyeleriyle birlikte basketbol maçında mücadele vermesini anlatan Space Jam: Yeni Efsane, yarın seyircilerle buluşacak. Yönetmenliğini Malcolm D. Lee'nin yönetmenliğini üstlendiği filmde LeBron James, Sonequa Martin-Green, Don Cheadle ve Cedric Joe rol alıyor.

A QUİET PLACE: PART II - SESSİZ BİR YER II

John Krasinski'nin yazıp yönettiği devam filmi, sese duyarlı yaratıklara karşı mücadele eden ve sağ kalmayı başaran anne ve çocuklarının hayatta kalma çabasını anlatıyor. Başrollerinde Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Millicent Simmonds ve Djimon Hounsou yer alıyor.

"PROTESTO"

Mathieu Kassovitz'in yönetmen koltuğunda oturduğu Protesto, ikinci kez sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Filmin başrollerini Vincent Cassel, Hubert Kounde ve Said Taghmaoui üstleniyor. 

PARİSTE BAHAR - SEIZE PRINTEMPS

Suzanne Lindon'un yazıp yönettiği, aynı zamanda başrolünde yer aldığı "Paris'te Bahar", kendisinden yaşça büyük olan 16 yaşındaki genç Suzanne'ın hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Romantik komedi ve dram türlerini harmanlayan filmde Lindon'a Arnaud Valois, Frederic Pierrot, Florence Viala ve Dominique Besnehard eşlik ediyor.

SPIRIT: UNTAMED - SPIRIT: ÖZGÜR RUH

Bu hafta izleyici ile buluşacak olan animasyon film Elaine Bogan ve Ennio Torresan'un yönetmenliğini yaptığı "Spirit Özgür Ruh" olacak. Film, akrobat binicisi Lucky'nin, kendisi gibi özgür ruhlu olan yabani at Spirit ile ilişkisini anlatıyor.

"ÇILGIN ORTAK"

Bir cinayeti çözmek için görevlendirilen iki dedektifin macera dolu hikayesini konu alan Çılgın Ortak'ın yönetmenliğini Özgür Selvi üstleniyor. Oyuncu kadrosu ise Sinan Çalışkanoğlu, Nur Erkul, Ayşe Kökçü, Ali Tarık Fındık ve Mehmet Yıldırım gibi isimlerden oluşuyor.

"VAY BABAM VAY"

Onur Yaprakçı, Fırat Albayram, Altan Erkekli, Füsun Demirel ile Bengi İdil Uras'ın kadrosunda yer aldığı "Vay Babam Vay", bir cenaze için toplanan insanların bir türlü defnedilemeyen cenaze boyunca yaşadıklarını konu alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Gökhan Arı oturuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading