Yandex Metrica

'15/07 Şafak Vakti' filmi 15 Temmuz'da gösterime girecek

'15/07 Şafak Vakti' filmi 15 Temmuz'da gösterime girecek

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde vatandaşların direniş hikayelerinden esinlenen '15/07 Şafak Vakti' filmi, 15 Temmuz'da vizyona girecek. Filmin başrolünü Erkan Petekkaya üstleniyor.

Sinema / Dizi

27.03.2024, 14:51

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının kalkıştığı darbe girişimine karşı verilen mücadele beyaz perdeye taşınıyor. Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı tarafından desteklenen "15/07 Şafak Vakti" filmi, 15 Temmuz'da izleyici ile buluşacak.

Şafak Vakti, darbe girişimi sırasında Çengelköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananlara odaklanıyor ve milletin darbecilere karşı verdiği kahramanca mücadeleyi anlatıyor. Darbe girilimi gecesi direnen vatandaşların gerçek hikayelerinden ilham alan film, Çengelköy'de pastane işleten Cevdet ve çocuklarının yaşadıklarını merkeze alıyor.

Cevdet karakterini son olarak Kırmızı Oda dizisinde izleyici karşısına çıkan Erkan Petekkaya canlandırıyor.

Şafak Vakti'nin konusu şöyle: Siperişleri yetiştirmeye çalışırken köprüde bir anda darbecilerle karşı karşıya gelen Cevdet'in yolu, işine geç kalan güvenlik görevlisi Güray ve kızı ile birlikte köprüde olan Mustafa ve diğer vatandaşlarla kesişir. O sırada Cevdet'in oğlu Yusuf da Çengelköy'de mahalle sakinleri ve güvenlik güçleriyle birlikte darbecilere karşı mücadele etmektedir. Hastanede ise doktor Aysel, sabaha kadar darbecilerin hedef aldığı vatandaşları kurtarmak için çaba göstermektedir.

Şafak Vakti'nin oyuncu kadrosu Erkan Petekkaya, Baran Bölükbaşı ve Tugay Mercan'ın yanı sıra Serkan Ercan, Nazan Diper, Aslıhan Karalar, Ferhat Yılmaz, Doğa Özüm, Deniz Bolışık ve Hatice Sibel Aytan gibi isimlerden oluşuyor. 

24 BİN METREKARE DEKOR HAZIRLANDI

Şafak Vakti'nin hazırlıkları Kasım 2020'de başladı ve Türkiye'nin en büyük kapalı dekoru inşa edildi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Çengelköy, 12 biner metrekarelik kapalı alana inşa edildi. Toplamda 24 bin metrekare kapalı alan dekor hazırlandı.

Dekor çalışmaları 40 gün içinde tamamlandı ve 15 Mart'ta filmin çekimlerine başlandı. 150 kişilik ekip ve 7 bin 500 yardımcı oyuncunun görev aldığı, 1250 aksesuar, tank ve askeri kamyonun kullanıldığı filmin çekimleri 8 hafta sürdü.

Yapımcılığını Rafadan Hayat Film, ortak yapımcılığını ise TRT'nin üstlendiği filme Koza Altın, İstikbal, Halkbank ve Ziraat Bankası sponsor oldu.

"15/07 Şafak Vakti", 15 Temmuz'da gösterime girecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading