Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yurtdışında 'savunma' teşkilatı: Türk silahları her ülkeye ulaşacak

Yurtdışında 'savunma' teşkilatı: Türk silahları her ülkeye ulaşacak

Savunma Sanayii Başkanlığı, Türkiye'de üretilen ürünlerin dünyada daha fazla müşteriye ulaşması için yeni bir konsepte geçiyor. Yurtdışında 'savunma teşkilatı' kuruluyor. Müşavirler bulundukları ülkelerde Türk ürünlerini pazarlayacak.

Savunma

23.01.2024, 19:39

Dünya genelinde 170 ülkeye 230'u aşkın savunma ürünü satan ve 2022 yılında 4 milyar dolarlık ihracat geliri elde etmesi beklenen Türkiye yeni bir konsepte geçiyor. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in 13. Büyükelçiler Konferansındaki konuşmasında verdiği bilgiye göre, Türk harp ürünlerinin daha fazla müşteriye ulaşması için 'savunma müşavirleri' devreye sokulacak. 

İlk etapta 9 ülkede görev yapacak müşavirler, bulundukları bölgelerde muhataplarına savunma sektörünün parlayan yıldızları İHA/SİHA, SİDA ve İKA'ları, zırhlı kara araçlarını, deniz platformlarını, helikopter ve uçakları anlatacak. 

Türkiye Amerika'ya savaş gemisi satabilir: Çin'e karşı tablo çok kritik Haberi Görüntüle

SATIŞLARDA SORUMSUZ DAVRANMIYORUZ

İsmail Demir

İhraç edilen ürün çeşidinin 230'u aştığını kaydeden İsmail Demir, "Artık NATO ülkeleri de Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı. SİHA'larımız Azerbaycan'da iken kötülenip Ukrayna'da iken methedilmeye başlanıyorsa buradaki çifte standardı çok net görüyoruz. Türkiye derin devlet geleneğine sahip bir ülke. Bugün dünyanın süper güçlerinin yaptığı gibi dünyayı karıştıracak şekilde sorumsuz silah gönderen, satan bir ülke değiliz. Bunu vurgulayıp alanda da göstereceğiz" dedi.

Silah ihracatında büyükelçilerin önemli rol oynadığını dile getiren Demir, elçilerden bulundukları ülkelerde savunma sanayii için her türlü desteği vermelerini istedi. 

Bayraktar AKINCI'dan tam isabet! İHA-122 Süpersonik Füze Atış Testi başarıyla... Haberi Görüntüle

MÜŞAVİRLER YENİ KAPILAR AÇABİLİR 

"Savunma sanayisi ihracatımızın artırılması ve savunma tedarikinde iş birliği yaptığımız ülkeler nezdinde yaşanan sorunların çözülmesine yönelik olarak attığımız adımlardan biri de Savunma Sanayii Yurt Dışı Teşkilatının hayata geçirilmesi olacaktır. Görevlendireceğimiz müşavirlerin, bulundukları ülkelerdeki büyükelçilerimizin himayesinde, devletten devlete savunma sanayisi iş birliği faaliyetlerimizin koordinasyonunda fayda sağlayacağına inanıyoruz" diyen Demir, bu teşkilatla birlikte ihracat fırsatlarının daha da gelişeceğini, ticaretin önündeki engellerin kalkacağını kaydetti. 

Türkiye gazetesinin haberine göre savunma sanayii müşavirleri öncelikle şu ülkelerde göreve başlayacak: Doha/Katar, İslamabad/Pakistan, Brezilya, Cakarta/Endonezya, Bakü/Azerbaycan, Kuala Lumpur/Malezya, Muskat/Umman, Dakka/Bangladeş, Londra/İngiltere. 

9 ülkede büyükelçilikler bünyesinde görev yapacak savunma müşavirlerinin sayısı önümüzdeki dönemde ülke sayısının artmasıyla birlikte daha fazla olacak. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading