Yandex Metrica
SON DAKİKA

Yunanlıların ikinci el Rafale heyecanı! İlk 6 uçak Fransa'dan geldi, jetleri papazlar kutsadı

Yunanistan, Fransa'dan satın aldığı kullanılmış uçakların heyecanını yaşıyor. Siparişi verilen 18 Rafale'den 6'sı Tanagra Üssü'ne indi.

Savunma

23.01.2024, 18:40

Yunanistan, bir süredir heyecanla beklediği Fransız uçaklarına kavuştu. 12'si kullanılmış 18 adet adet Rafale savaş uçağı almak için Fransa ile sözleşme imzalayan, sonrasında uçak siparişini 24'e çıkaran Yunanistan, uçaklardan ilk 6'sını teslim aldı. 

Atina'daki Akropol Müzesi üzerinde bir süre uçuş yaparak Yunanlıları selamlayan uçaklar daha sonra başkent kuzeyindeki Tanagra Hava Üssü'ne iniş yaptı. 

Yunan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in Rafale fotoğrafı paylaşıp 'Geliyorlar' diyerek heyecanla duyurduğu kullanılmış uçaklar, uzun bir süredir teknolojik imkanlar bakımından Türkiye karşısında eziklik yaşayan Yunanlılara moral oldu. 

Rafale jetlerinin Atina üzerinden geçişini heyecanla izleyen Yunanlılar sevinç çığlıkları atarken Taragra Üssü'ndeki törende konuşan Başbakan Kyriakos Miçotakis, Atina-Paris ittifakına vurgu yaparak Fransa'ya verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Komşuya F-35 hayal oldu: Mirage 2000 ve F-16'ları satıp Blok-4... Haberi Görüntüle

UÇAKLARI PAPAZLAR KUTSADI

Tanagra'da Rafale uçaklarını karşılayanlar arasında papazların da bulunması dikkat çekti. Uçakların üzerine 'kutsanmış su' serpen din adamları, jetlerin başarısı için dua etti.  

Ekonomik olarak bitik durumdaki Yunanistan, Türkiye'nin savunma sanayiindeki gelişiminden ürkerek kısıtlı kaynaklarını silaha yatırıyor. Fransa'ya sipariş edilen 24 uçak için yaklaşık 3,5 milyar avro harcayan Atina, geçtiğimiz günlerde ABD ile de 4 fırkateyn satın alımı ve gemi modernizasyonunu kapsayan 9,4 milyar dolarlık sözleşme imzalamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading