Yandex Metrica

Yunanlıların çok sevdiği CHP'li amiral: 'Arızalı' dediği Juan Carlos, Girit'te tatbikata katıldı!

Türk donanmasının en büyük gemisi TCG ANADOLU envantere girmeye hazırlanırken, emekli Tuğamiral Türker Ertürk bu geminin İspanyol ikizi Juan Carlos'taki arızalardan ötürü ANADOLU'nun da sorunlu olduğunu iddia etti. Ancak Ertürk bunu söylerken Juan Carlos gemisi Girit'te tatbikattaydı.

Savunma

01.04.2024, 21:39

Suriye'de PKK/YPG'yi terör örgütü olarak tanımamasıyla ünlü eski 'Türk askeri' CHP'li emekli amiral Türker Ertürk, son yorumuyla Yunan basınına geniş biçimde malzeme oldu. TELE1 televizyonunda Namık Koçak'ın sunduğu programa konuk olan Ertürk, yakında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil olacak mini uçak gemisi TCG ANADOLU'yu kötüledi. 

ANADOLU'nun İspanyol Juan Carlos gemisinin ikizi olduğunu hatırlatan Ertürk, İspanya'daki geminin tahrik sisteminde kusurlar bulunduğunu, Türkiye'deki Sedef Tersanesi'nde imâl edilen geminin Juan Carlos'la birebir aynı özellikte olduğundan ötürü sorunlar taşıdığını ileri sürdü. 

Türker Ertürk'e CHP rozetini bizzat Kemal Kılıçdaroğlu takmıştı.

F-35 projesinin akim kalması sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin SİHA gemisi olacağını duyurduğu, aynı zamanda HÜRJET savaş uçağının da konuşlanacağı TCG ANADOLU, emekli Tuğamiral Ertürk'ün yorumuyla şöyle tanımlandı:

"Biz böyle bir gemiyi idame edemeyiz, hem denizaşırı, emperyal hedeflerimiz yok. Bu bize uygun düşmez. Milliyiz diyorlar ya, bu iktidar gayri milli. Şöyle bir sorun var; bu geminin kız kardeşi İspanya'da Juan Carlos gemisi... Kız kardeşinde sorun var. Nerede sorun var? Tahrik sisteminde... Aynısını biz de yaşayacağız. Ben Deniz Kuvvetleri Komutanı olsam asla almam. Zorlarlarsa istifa ederim. Şimdi diyorlar ki 'biz onu dron gemisi yapacağız...' 50 tane dron bir F-16 etmez biliyor musunuz?"

TCG ANADOLU'nun kusurlu olduğunu iddia eden Ertürk'ün sözleri Yunanistan basınında geniş biçimde yer buldu. Pentapostagma haber sitesinde "Türk amiral, ANADOLU'yu Ege ve Doğu Akdeniz'e çıkarmanın Yunan donanması için korku oluşturacağına inanan Erdoğan rejimine gerçeği söyledi. Çünkü o gemi denizaltılar için hedeftir" şeklinde ifadeler kullanıldı. 

Yunan sitesi, Ertürk'ten uzunca alıntı yaptıktan sonra haberi şöyle noktalıyor: "ANADOLU'nun bir an önce Türk tersanelerinden ayrılarak tüm sorunlarıyla birlikte Türk donanmasına katılması bekleniyor."

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

ERTÜRK'ÜN ARIZALI DEDİĞİ JUAN CARLOS GİRİT'TE

2010 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa ederek emekli olan Türker Ertürk, TELE1 yayınında TCG ANADOLU'yu kötülerken, onun İspanyol ikizi Juan Carlos-I gemisi Doğu Akdeniz'deki tatbikata katılmak üzere Girit'teydi. 

İspanyol Juan Carlos gemisi, Doğu Akdeniz'deki tatbikat için Girit açıklarında...

Yunan haber sitelerinden Neakriti'de yer alan >metnin başlığı, "Türker Ertürk iyi ki Türk ordusundan ayrılmış" dedirtti. Uçak gemilerinin Doğu Akdeniz'de güç gösterisi yaptığından ve Yunan donanmasının İspanyol Juan Carlos gemisiyle birlikte tatbikata katıldığından bahseden Yunan sitesi, "Suda'daki 340. Avcı Filosu'na ait F-16'lar, İspanyol amiral gemisi Juan Carlos uçak gemisinden havalanan AV-8B Harriers ile havada ortak sorti yaptı" ifadelerini kullandı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading