Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan'ın nükleer korkusu! Türkiye o silahı mı geliştirdi?

Yunanistan'ın nükleer korkusu! Türkiye o silahı mı geliştirdi?

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in 'sürpriz silah' açıklamaları Yunanistan'da paniğe neden oldu. Atina basını, Türkiye'nin nükleer silah geliştirmiş olabileceğini yazıyor.

Savunma

18.03.2024, 11:40

Yunanistan'da Türkiye korkusu dinmek bilmiyor. Savunma sanayiindeki gelişmeleri günü gününe takip eden Yunan medyası, şimdi de Türkiye'nin nükleer silah geliştirmiş olabileceğini iddia etti. 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in geçtiğimiz günlerde CNNTürk yayınında dile getirdiği 'sürpriz silah' açıklaması, komşuyu panikletmeye yetti. DefencePoint adlı haber portalında yayınlanan makalede, "Türkiye görünenlerin dışında nükleer ve kıtalararası silahlar geliştiriyor olabilir" denildi. 

ABD ve Fransa'dan silah destekleri alan ve topraklarını Amerikan garnizonuna çeviren Yunanlılar, envanterini ne kadar geliştirirse geliştirsin Türkiye'ye korku dolu gözlerle bakıyor. 

Havada tarihi gelişme: Millî AESA radarı artık 'Özgür' F-16'larda! MURAD... Haberi Görüntüle

"KOLAY KURBAN GÖRENLER PİŞMAN OLACAK"

Sözkonusu makalede İsmail Demir'in şu sözlerine yer verildi: "Rakip kim olursa olsun onları şaşırtacak silahlarımız olacağını açıkça söyleyebilirim. Yapacak çok işimiz var; hatta uzun bir yolumuz var ama Türkiye'yi kolay bir kurban olarak gören herkes buna pişman olacaktır."

Yunan savunma uzmanları, bu sözleri "Türkiye gizli silah geliştiriyor" şeklinde yorumluyor. Türk savunma sanayiinin dışa bağımlılık oranının yüzde 20'ye kadar düştüğünü hatırlatan Atina basını, endişelenmeleri gereken mühimmatların arasına kitle imha silahları ve kıtalararası balistik füzelerin de eklenmiş olabileceğini yazıyor. 

DefencePoint haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye nükleer silaha sahip olmalıdır" şeklindeki sözlerini de hatırlattı. Geçtiğimiz günlerde Apopseis'te Dr. Konstaniua Apostolu-Katsaru imzasıyla yayınlanan başka bir haberde, Türkiye ile Pakistan arasındaki sıkı işbirliğine vurgu yapılarak "Türkiye nükleer teknolojiler üzerinde çalışıyor, hatta bunu başarmış bile olabilirler" denilmişti. 

Trabzon dünyayı silahlandırdı: 60 ülkeye 200 bin adet sattılar Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019'daki bir konuşmasında şunları söylemişti: "Şu anda dünyada gelişmiş ülkeler içinde neredeyse nükleer başlıklı füzesi olmayan ülke yok, hepsinde var. Hatta isim vermeyeceğim. Bir tanesi şu anda cumhurbaşkanı değil, ziyarete gittiğimde bana dedi ki, 'Bize böyle böyle diyorlar, benim elimde şu anda 7 bin 500 kadar nükleer başlıklı silah var ama Rusya'nın Amerika'nın elinde 12 bin 500, 15 bin nükleer başlıklı füze var, ben de yapacağım' dedi. Şimdi hale bakın, onlar nerede, neyin yarışını yapıyor, bize de ne diyorlar? 'Sakın ha sen yapma' diyorlar. Yanı başımızda İsrail. Var mı? Var. Ve bütün her şeyiyle onunla korkutuyor. Değerli kardeşlerim biz şu anda çalışmamızı yürütüyoruz." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading