Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan çıldırdı: Amerika'dan 4 fırkateyn alan ülke şimdi de İngilizlerle masaya oturdu

Yunanistan çıldırdı: Amerika'dan 4 fırkateyn alan ülke şimdi de İngilizlerle masaya oturdu

Son dakika haberi... 4 fırkateyn alımı ve kapsamlı modernizasyon için ABD'ye 9,4 milyar dolar ve 24 savaş uçağı için Fransa'ya 3,5 milyar dolar ödeyen Yunanistan, ek gemiler almak üzere şimdi de İngilizlerle masaya oturdu.

Savunma

23.01.2024, 18:47

Milli gelirinin iki katından fazla miktarda borcu bulunan batık Yunanistan, Türkiye korkusuyla silah almaya devam ediyor. Donanmanın modernizasyonu ve 4 adet fırkateyn alımı konusunda iki ay önce ABD ile 9,4 milyar dolarlık anlaşma imzalayan Atina, şimdi de 3 adet fırkateyn daha almak için İngilizlerle masaya oturdu. 

Yunan medyasında yayınlanan bilgilere göre Savunma Yatırımları Başkanlığından yetkililer, İngiltere merkezli savunma firması Babcock'la görüşmeler yürütüyor. Şirketin imâl ettiği Tip-31 sınıfı 138 metrelik fırkateynlerle ilgilenen Atina'nın 3 milyar avroya mâl olacak bir anlaşma imzalamak üzere olduğu belirtiliyor. Anlaşmanın kaç gemiyi kapsadığı henüz açıklanmadı. 

Yunanistan'ın bu hamlesi Akdeniz ve Ege'de Türk donanmasına karşı denge sağlama çabalarının son yansıması olarak değerlendiriliyor. Envanterdeki gemilerin modernizasyonu konusunda ABD ile anlaşma imzalayan Atina, 4 adet yeni fırkateyn alımını da içeren sözleşme karşılığında 9,4 milyar dolar harcayacağını garanti etmişti. 

Hava Kuvvetlerini de güçlendirme çalışmalarına hız veren Yunanistan, Fransa'dan 12'si kullanılmış 24 adet Rafale uçağı almak için 3,5 milyar avroluk bir anlaşma yapmıştı. Bu uçaklardan 6'sı geçtiğimiz günlerde Atina'ya ulaşmış ve hava üssünde ortodoks rahiplerce kutsandıktan sonra göreve başlamıştı. 

Toplam borcunun milli gelirine oranı yüzde 210'ları bulan Yunanistan'ın silaha yönelik finansmanı nereden bulduğu merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading