Yandex Metrica

Yunan spikerin Bangladeş isyanı: Türkiye füze satıyor, onlar bize mülteci ihraç ediyor

Yunan spikerin Bangladeş isyanı: Türkiye füze satıyor, onlar bize mülteci ihraç ediyor

Türkiye'nin Bangladeş'e silah ihracatı Yunan spikere dert oldu. Ionnis Theodoratos, "Türkler bu fakir ülkeye füze ve SİHA satıyor, onlarsa bize mülteci gönderiyor" dedi.

Savunma

23.01.2024, 20:12

Türk savunma ürünlerine ilişkin yaptığı yorumlarla geniş bir takipçi kitlesine ulaşan 'Yunan spiker' lakaplı Ionnis Theodoratos bu kez alıcı ülkelere kafayı taktı. Türkiye'nin TRG-230 ve TRG-300 topçu roketleriyle Bayraktar TB2 SİHA sattığı Bangladeş, Yunan spikerin radarına girdi. Aynı zamanda MİLGEM konseptinde savaş gemisi de alacağı iddia edilen Bangladeş'in fakir bir ülke olduğunu, fakat parasını Türk silahlarına yatırdığını iddia eden Theodoratos, bunun karşılığında ise Dakka'nın Yunanistan'a mülteci yolladığını söyledi. İşte Yunan spikerin ilginç sözleri:

Bu adım dünya savaşı çıkarır: Yapay zeka destekli 'durdurulamaz İHA' daha derinleri vuracak Bu adım dünya savaşı çıkarır: Yapay zeka destekli 'durdurulamaz İHA'... Haberi Görüntüle

ONLAR SİLAH SATIYOR, BİZİM DERDİMİZ GÖÇMENLER

120 kilometre menzilli TRG-300 topçu roket sistemi (Kaplan) Bangladeş'e ihraç edilmişti.

"2021 yılından itibaren Bangladeş Türk silahlarını almaya başladı. Kaplan kod adıyla bilinen TRG-300 füze sistemini 60 milyon dolar karşılığında satın aldılar. Türkiye silah ihraç etti, buna hakkı var. Aynı zamanda Yunanistan'da ise son derece fakir Bangladeş'ten gelen yasadışı göçmenleri tartışıyoruz. En büyük tarihi düşmanımız olan Türkiye'den silah sistemleri ithal eden ve kaçak göçmen ihraç eden Bangladeş... Nihilistlerin bir sözünü hatırlatayım: 60 milyon dolarla Bangladeş'te kaç okul, kaç hastane yapılabilirdi?" 

Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV 76 ikinci kez denizlere indi Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV... Haberi Görüntüle

KİM TEHDİT EDİYOR, UZAYLILAR MI?

"Bangladeş'i kim tehdit ediyor? Hindistan mı yoksa uzaylılar mı? Sadece bu da değil. Bangladeş'in gemi inşa programı var. Fırkateyn seviyesinde olacak deniz platformlarının 2 ilâ 4 tanesinin fiyatı için 2,5 milyar dolar fiyat konuşuluyor. Amacımız Bangladeş'in iç işlerine karışmak değil; sadece bazı rakamları ve Türkiye'nin şu anda yasadışı göçmen gönderen bir ülkede sahip olduğu etkiyi göstermek istiyoruz. Bu insanlar buraya öylece gelmiyor; Türkler ve diğer devletler bunu bize karşı kasıtlı yapıyorlar, ulusal egemenliğimizi parçalamak için... Yasadışı göç tehdidinin kullanıldığı hibrit bir savaş."

KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

TÜRKLER GEMİ DE VERİYOR SİLAH DA...

"Hulusi Akar'ın Bangladeş ziyaretinde onlara İstanbul sınıfı fırkateyn teklif edildi. İhaleye başka ülkeler de girdi; Çin ve İtalya gibi... Ama aynı zamanda Türkiye silah da teklif ediyor. 'Bizim gemilerimizi alın, çünkü aynısını Pakistan da aldı, Ukrayna muadillerini aldı' diyorlar. Türkler onlara 300 km menzilli gemisavar füzesi ATMACA'yı da vereceklerini söylüyor. Türkler ayrıca Bangladeşlilere hava savunma sistemleri sağlayacaklarını da söylüyorlar; muhtemelen HİSAR-A... Tüm bunlar Yunanistan'ın yasadışı göçmen ithal ettiği bir ülke ile konuşuluyor ve planlanıyor. Bu kabul edilemez bir durum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading