Yandex Metrica

Yunan Spiker yine coştu: O füzeyi alıp Midilli'ye koyarsak Türkiye'yi Antalya Körfezi'ne kadar vurabiliriz

Yunan Spiker yine coştu: O füzeyi alıp Midilli'ye koyarsak Türkiye'yi Antalya Körfezi'ne kadar vurabiliriz

Kamuoyunun yakından tanıdığı 'Yunan Spiker' Ionnis Theodoratos, bu kez Türkiye'nin Bora füzesini ve bu füzeye karşı Yunanistan'ın alması gereken önlemleri masaya yatırdı.

Savunma

18.03.2024, 12:03

Türk savunma sanayiine ilişkin gelişmeleri yakından takip eden 'Yunan Spiker' Ionnis Theodoratos, Youtube kanalındaki son vidyosunda Türkiye'nin geliştirdiği 300 km'lik karadan karaya Bora füzesini gündeme taşıdı. 

Türk füzesine karşı Atina'nın ABD'den acil olarak DeepStrike füzesi edinmesi gerektiğini dile getiren Theodoratos, Raytheon şirketince üretilen ve menzili 300 km'yi aşan bu füzeyi alarak Yunan ordusunun Antalya Körfezi'ne kadar saldırı kabiliyetine ulaşabileceğini savundu. 

Yunanistan'ın aynı zamanda envanterde bulunan Lockheed Martin üretimi ATACMS füzelerini de modernize etmesi gerektiğini kaydeden Yunan Spiker, Atina yönetimine şöyle akıl verdi:

Uçak gemisi tasarlayan merkezin komutanı: Tek eksik noktamız kaldı Uçak gemisi tasarlayan merkezin komutanı: Tek eksik noktamız kaldı Haberi Görüntüle

O FÜZELERİ MİDİLLİ'YE YERLEŞTİRDİM

"ATACMS'lerimizi modernize etmemiz veya Raytheon üretimi DeepStrike veya Lora gibi yeni füze türlerine geçmemiz gerekiyor. Haritaya bir bakın. Türklerin Bora füzesinin sahip olduğu menzil aralığını göstermek için çizim yaptım. Sonra operasyonel yeteneklerine göre sırasıyla önce MLRS ve ATACMS füzelerini Midilli'ye yerleştirdim. Ancak DeepStrike veya Lora türü füzeler yerleştirilirse menzil Antalya Körfezi'ne kadar ulaşır."

Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu: Biz de ayrılalım Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu:... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EGE'YE DARBE VURMAK İSTİYOR

"Bunu neden gösteriyorum? Çünkü biliyorsunuz ki Türkiye bunca yıldır Yunan askeri gemilerinin ve jetlerinin girişine izin verilmeyecek alanlar yaratmaya çalışıyor. Türkiye elindeki yeteneklerle gerekirse Ege'nin batı yakasına masrafsız bir şekilde büyük bir darbe vurmak istiyor. Ana tesislerimize ve altyapımıza saldırmak istiyor. Bu füzeler 10 metreden 50 metreye kadar CEP değerine (hata payı) sahipler. Türkiye sürekli olarak uzaya yeni teknoloji uydu sistemleri geliştirdiği için, Türksat 5A-5B gibi, sadece İHA'larda değil, bu tür füzelerde de hassasiyeti artırabilme yeteneği sağlamıştır."

Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Haberi Görüntüle

BU TEKNOLOJİYE BİZ DE SAHİP OLMALIYIZ

"Gerçek seyirleriyle ilgili bazı unsurlar gölgede kalıyor ama 2022 başı için durum böyle, gerçekte ne olacak bilmiyoruz. Sanırım bunu bir askeri operasyonda göreceğiz, belki Suriye'de, Irak'ta veya başka bir yerde... Mesele şu ki, Türkiye'nin daha önce cesaretle atmış olduğu bir adımın atılması için ülkemiz hâlâ isteksiz. Bu adım nedir? Karadan karaya balistik füze elde etme sürecine girmek ve ilgili teknoloji know-how transferini elde etmek... Böyle füzelere termobarik, nüfuz edici, zırh delici başlıklar eklenebilir."

SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde! Ordunun ihtiyaç duyduğu her yerde SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde!... Haberi Görüntüle

KEŞKE BÖYLE BİR GÜCÜMÜZ OLSAYDI...

"Bu sürece geçebilmek için heves var, sadece bir kıvılcım gerekiyor. Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin elindeki Scalp füzeleri taşıyabilen Rafale ve Mirage uçakları ve yükseltilmiş MLRS sistemleri ile birlikte böylesine stratejik silahlarla artık daha büyük plan yapma fırsatı elde edebileceğiz. Bu şekilde tüm doğu Trakya ve küçük Asya'yı potansiyel tehdit alanımıza sokabileceğiz. Yunan ordusu düşman kuvvetlerinin yoğunlaştığı yerlerde jetlerimizi tehlikeye atmadan düşmana kayıplar verdirebilecektir. Aynı durum kritik tesisler için de geçerlidir. Böyle bir gücümüz, böyle yıkıcı bir yeteneğimiz olduğunu bilmek Türkiye için çok önemli olurdu. Türkler bu yeteneğe sahipler ve bizde bundan az ölçüde var."

KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

PATRIOT'LAR SELANİK VE ATİNA'YI KORUYOR

"Bizim hava savunma sistemlerimiz yok mu? Evet tabii ki, Selanik, Atina ve diğer hayati alanları koruyan Patriot sistemleri var. Ama mesele, fırlatılabilecek füzelerin miktarı ve meydana gelebilecek aşırı yoğunluk... Ve Türkiye... İsrail ile Filistin arasındaki Gazze savaşlarında görüldüğü üzere, ihtiyacı olursa Yunanistan'a karşı böyle bir füze yağmuru seçeneğini kullanır. 1-2 füze bile hava savunma sistemlerinden geçerse ve doğru savaş başlığına sahiplerse beklenmedik zayiatlara neden olabilirler. Bunu sizi korkutmak için söylemiyoruz, sizi uyarmak ve harekete geçirmek için söylüyoruz." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading