Yandex Metrica

Sitede Ara

Yunan spiker Türk SİHA'larını vurmanın yolunu bulmuş! İşte o kritik silah...

Yunan spiker Türk SİHA'larını vurmanın yolunu bulmuş! İşte o kritik silah...

Kamuoyunun 'Yunan spiker' diye tanıdığı Ionnis Theodoratos, son vidyosunda yaptığı yorumlarla izleyicileri gülmekten kırdı geçirdi. Yunan spiker, 10 kilometre yüksekte uçan TB2, AKINCI ya da ANKA'nın omuzdan atılan 4 kilometre menzilli roketle vurulabileceğini ileri sürdü.

Savunma

15.03.2024, 23:43

Türkiye'ye dair her gelişmeyi yakından takip eden 'Yunan spiker' Ionnis Theodoratos, cephede Rusların bile çözüm bulamadığı Türk SİHA'larını düşürebileceklerini iddia etti.

Bayraktar TB2 ve AKINCI gibi modern SİHA'ları vurmak için 'Renegade' adlı bir protokolden bahseden Yunan spiker, Selanikli emekli general Michail Kostarakos'tan alıntılar yaparak SİHA'lar için çözüm olarak bir Stinger füzesini gösterdi. 

Omuzdan atılan hava savunma füzesi Stinger'lerin maksimum 4 kilometre irtifaya ulaşabildiğini unutan Yunan spiker, Bayraktar TB2 SİHA ile AKINCI TİHA'ların yerden 10 kilometre yüksekte görev yaptığını gözden kaçırdı. Yunan spikerin son konuşması Youtube platformunda alay konusu oldu. 

F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı Haberi Görüntüle

OMUZDAN ATARIZ, VURURUZ

Ekrana koyduğu portatif yakın hava savunma sistemi MANPADS fotoğrafını göstererek "Bu silah Bayraktar ve AKINCI'yı vurabilir" diyen Yunan spiker şöyle konuştu: 

"Terörle mücadele protokolü uyguluyoruz. Çünkü Türkiye'nin bize karşı yaptıkları terör eylemidir. General Kostarakos'un söyledikleri önemli. SİHA'ların terör eylemlerinde şüpheli sayılması gereken bir noktaya geldik. (SİHA'lar) Yavaş hareket ediyorlar, süpersonik hızda değiller. Bu onları kolay bir hedef yapıyor. Bu hedefleri Renegade protokolünü uygulayarak vurup yok edebiliriz. Artık onları vurmaya karar vermemiz gerekiyor. Bunu kararlılıkla ifade eden general Kostarakos'u tebrik ederim."

Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Haberi Görüntüle

YUNAN SPİKER HERKESİ KENDİNE GÜLDÜRDÜ 

Sözkonusu vidyonun Türkçe çevirisini yayınlayan WOS adlı kanalda yüzlerce vatandaş, artık iyiden iyiye saçmalamaya başlayan Yunan spikerle alay etti. İşte o yorumlardan bazıları...

  • İHA vurursun eyvallah da hepsini birden vuramazsan sıkıntı büyük!
  • WOS kardeş... Video kategorisini komediye al ya valla çok güldüm. Stinger'la AKINCI vurdu ya adama bak off! Yunan'ı alınca bu adamı vali yapalım, hak etti!
  • Eğer yanlış bilmiyorsam Stinger ısı güdümlü bir silah, yani sıcak egzoz gazına yöneliyor. Bizim İHA larda jet motor yok, o nedenle motoru Stingerin algilayamayacağı kadar soğuk, yani bizim ihaların öyle yüksek irtifalara çıkmasına gerek yok, 100 metre irtifada uçsa dahi Stinger ile vuramazlar.
  • Rusya şu adam kadar olamadı. Bir Stinger akıllarına gelmedi.
  • Stinger maksimum 3800 metreye tırmanıyor. Onu da dümdüz yukarı atarsan.. Bizim dronelar en az 5000 mt de uçuyorlar. Şimdi bir hesap yap bakalım filikafilis efendi, 3800 metre menzilli füzeyle 5000 metrede uçan dronu nasıl vuracaksın acaba?
  • Stinger: 12.500 feet üstüne çıkamıyorum! AKINCI: Tamam 25.000 feet'ten oraya geliyorum komşu.
  • Komşu artık bekleme şu yanlışı yap gerisini biz hallederiz. Zaten sen sıkıntı yapma rahat ol, bir de senin Stinger dediğin bizim SİHA'ları göremez, çünkü o kadar yükseğe çıkamıyor.
  • Dayı eninde sonunda TB2'nin, Akıncı'nın tadını alacaksınız.
  • Ya bunların Stinger'ı çok büyük ya da bunun hayal gücü?!? Belki de asker 2-3 km zıplayıp ateşleyecektir ya da ne bileyim helikoptere binip ateşleyecektir (tabii ısı güdümlü Stinger dönüp helikopter motoruna kilitlenebilir ama o kadar da risk almak lazım) vallahi ben denediklerini görmeyi çok isterdim.
  • O İHA'ları göremiyorsunuz sizin için sorun da o zaten... Göremediğin bir şeyi Stinger ile vuramazsın palikarya.
  • Ulan S-300 göremiyor, adam 'Stinger' diyor! Allah'ım ya sen bu Yunanlılara akıl verme...
  • Vallahi acayip moral depoluyorum bu adamcağız sayesinde. Bu gidişle Akıncı, Akıncı diye diye ölecek.
  • Bu videoyu izleyen anlık Baykar yetkilileri: Tabi efendim!
  • Bu Yunanlar sahte tanrıları gibi çok komik. Hele ki bu adam haberci tanrısı Sipikerus!
  • Görürsen vurursun kanka her gün hava açık bulut diye bişi yok zaten.
  • Rahmetli Kemal Sunal'dan sonra bunu tek geçerim.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading