Yandex Metrica

Yunan medyasının Karadeniz heyecanı: Türk SİHA'larını düşürelim, Ruslar bize yol gösteriyor!

Yunan medyasının Karadeniz heyecanı: Türk SİHA'larını düşürelim, Ruslar bize yol gösteriyor!

Karadeniz semalarında Rus savaş uçaklarının Ukrayna ordusuna ait Bayraktar TB2 SİHA'yı taciz etmesi fanatik Yunan basınına ilham oldu.

Savunma

23.01.2024, 20:36

Rus savaş uçağının Kırım semalarında Bayraktar TB2'yi düşürmeye çalıştığı anlar fanatik Yunan medyasında heyecanla karşılandı. "Ruslar bize Ege'de yol gösteriyor" başlığıyla Pentapostagma sitesinde yayınlanan haber, Yunan Hava Kuvvetleri'ne Adalar Denizi semalarındaki Türk SİHA'larını düşürme çağrısı yapıyor. 

Rus Su-27 uçakları, 14 Mart'ta Karadeniz'in uluslararası sularında Amerikan MQ-9 Reaper tipi silahlı insansız hava aracını fiziksel müdahale ile >düşürmüştü. SİHA'nın üzerine önce yakıt boşaltan, ardından anî bir manevrayla yükselirken MQ-9'un pervanesine çarparak motorunu kıran Su-27 uçağı, sonraki günlerde Bayraktar TB2'ye de benzer şekilde saldırdı. 

Ukrayna ordusuna ait TB2 SİHA'yı 'jet wash' etkisiyle düşürmeye çalışan Rus uçağı, Türk SİHA'sının bir süre yalpalayıp irtifa kaybetmesine neden oldu. Rus uçağı bir süre sonra bilinmeyen bir nedenden ötürü bölgeden uzaklaşırken, Bayraktar TB2 ise havada yeniden dengeyi sağlayıp uçuşuna devam etti. 

TB2'nin kuyruk kamerasına yansıyan görüntüler Yunan medyasına ilham verdi. Adalar Denizi üzerinde uçmakta olan Türk SİHA'larını insanlı savaş uçaklarıyla düşürme çağrısında bulunan Yunan basını, bunun mühimmat ateşleyerek değil 'jet wash' etkisiyle yahut fiziksel temasla yapılması gerektiğini savunuyor. 

>

"Rus taktiğinin ülkemize uygun olduğunu düşünüyoruz. Türk insansız hava araçlarını füze kullanmadan 'vurmak' ve böylece Ankara'ya Yunan adaları üzerinde oyun oynayamayacağını açıkça belirtmek gerekiyor" şeklinde ifadelerin kullanıldığı haberde, 2020 yazında Doğu Akdeniz'de bir Yunan savaş gemisinin Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG KEMALREİS fırkateynine çarptığı hatırlatıldı. 

Pentapostagma, "2020'deki fırkateyn olayı, o dönemde Türkleri gemilerini Ege'de toplamaya zorlayan ciddi bir hamleydi ve aynı nedenle havada da benzer bir şey yapmamız gerekiyor" çağrısında bulundu. 

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız'ın ifadesiyle, 'Yunan adalarını adeta BBG evine dönüştüren' Türk SİHA'ları, Atina yönetiminin uluslararası hukuka aykırı pek çok eylemini gökyüzünden kayıt altına alıyor. 

Sisam ve Midilli adalarının ağır zırhlılarla silahlandırılması faaliyeti geçtiğimiz aylarda AKSUNGUR SİHA tarafından görüntülenmişti. Yunan Sahil Güvenlik birimlerinin göçmen/mülteci botlarını kasten batırması ya da çoğunlukla onları Türkiye kıyılarına geri göndermesi de sık sık Türk SİHA'ları tarafından anbean görüntüleniyor.

Askerî nakliye gemilerinin Sisam ve Midilli'ye taşıdığı Amerikan zırhlıları böyle görüntülenmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading