Yandex Metrica

Yerli savaş jeti Milli Muharip Uçağı'nın hangardan çıkacağı tarih açıklandı

Yerli savaş jeti Milli Muharip Uçağı'nın hangardan çıkacağı tarih açıklandı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Yola çıktık, inşallah hedefe varacağız. 2023'ü Milli Muharip Uçağı hangardan çıkacağı tarih olarak koyduk. 2025'te ilk uçuşumuzu yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Savunma

28.01.2024, 06:35

Türkiye'nin savunma sanayyideki atılımları ve yerli silahlar ile ilgili bilgi veren Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TRT Haber'de soruları yanıtladı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in açıklamalarından şöyle:

Türkiye Savunma Sanayiinin sahaya verdiği ürünler, emsalleriyle boy ölçüşecek ve onlardan da daha iyi olacak seviyede ürünler. Operasyonlarda yerli silahlar, yerli savunma sistemleri kullanılıyor.

Afrika Boynuzu Türk savaş gemisine emanet: TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Afrika Boynuzu Türk savaş gemisine emanet: TCG Kınalıada Somali'ye demir... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN S-400 ALIMI SÜRÜYOR

Baştan beri planlanan alımın ikinci partisinin alımı söz konusu. Türkiye düşündü taşındı. Amerika ne derse desin ben ikinci sistemi de alacağım diye inatlaşıyor manzarasından çok Türkiye baştan verdiği kararın aynısını uygulamaya devam ediyor.

ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine Türkiye'yi suçladılar ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine... Haberi Görüntüle

MİLLİ MUHARİP UÇAKTA SON DURUM

Çok çok iddialı bir proje ama inancımız var. Yola çıktık, inşallah hedefe varacağız. Bu milletin gençleri, mühendisleri bunu başaracaklar. 2023'te Milli Muharip Uçağımızın hangardan çıkmasını hedefliyoruz.

Bu adım dünya savaşı çıkarır: Yapay zeka destekli 'durdurulamaz İHA' daha derinleri vuracak Bu adım dünya savaşı çıkarır: Yapay zeka destekli 'durdurulamaz İHA'... Haberi Görüntüle

ATAK'LARIN İHRACAT BAŞARISI

ATAK helikopterlerimiz için dünyada önemli ölçüde talep var. ATAK-2 daha fazla yük taşıyabilen daha fazla kabiliyeti olan bir proje olacak. Daha ilerilerde İKA'lar olacak, insansız deniz araçları olacak. İnsansız deniz araçlarının çeşitli silahları denediğini göreceğiz. Sloganımız: Bir şey insan yapısıysa biz daha iyisini yaparız. 

Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Haberi Görüntüle

HÜRJET VE TCG ANADOLU ENTEGRASYONU

Anadolu Gemisi bu sene içerisinde devreye alınacak. Hürjet tasarımcısı arkadaşlarımız onun gemiye iniş kalkışıyla ilgili çalışmaları yapıyorlar. Hem bir çıkartma yapma kabiliyeti olacak, hem üzerinde deniz aracı, kara unsurları ve hava unsurları taşıyan bir güç aktarma platformu olacak. İlk planlandığı halinde bir SİHA/İHA konuşlandırma yoktu. Şimdi ona göre tasarım değişiklikleri de yapılıyor. 

Hürjetimizi de inşallah 2023'te görmeyi umuyoruz, hedefimiz bu. Helikopterlerimiz, uçaklarımız gün sayıyor. Tabii mühendislerimiz de gün sayıyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading