Yandex Metrica

Yeni görüntü paylaştılar: Bayraktar TB2 Yılan Adası'ndaki Rus teçhizatını yakıyor

Rus ordusunun Yılan Adası'nda çektiği çile bitmiyor. Odesa açıklarındaki stratejik kara parçasında Rus askerlerinin limana istiflediği teçhizat, Bayraktar TB2 SİHA tarafından yakılarak imha edildi. Operasyon görüntüleri Ukrayna Genelkurmayı tarafından paylaşıldı.

Savunma

29.01.2024, 07:56

Odesa açıklarındaki stratejik Yılan Adası'nı mayıs ayında defalarca kez vuran Ukrayna ordusu, sözkonusu kara parçasına yönelik operasyonları Ruslar çekildikten sonra da sürdürüyor. Hem Bayraktar TB2'ler hem de topçu atışlarıyla baş edemeyen Rus ordusunun geçtiğimiz günlerde 'çekildik' dediği Yılan Adası'nın limanında kalan son teçhizat da Türk SİHA'larınca enkaza çevrildi. 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Yılan Adası'na Bayraktar TB2'lerle yapılan operasyona ilişkin son görüntüleri paylaştı. Bir süre önce Rus ordusunun adada kalan teçhizatı oradan nakletmeye çalıştığı, götüremeyeceğine kanaat getirdiği Pantsir-1 tipi hava savunma sistemlerini de imha ettiği öğrenilirken, yayınlanan son vidyo, bazı cephane ve mühimmatın sonradan nakliye gemisine yüklemek üzere kamyonlarla limanda istiflendiğini gösteriyor.

Yılan Adası'ndaki limanda bekletilen bu teçhizat, Kiev güçlerine ait TB2 SİHA tarafından imha edildi. Yayınlanan görüntüler, Rus ordusunun "Tamamını imha ettik" iddiasında bulunduğu TB2 SİHA'lar konusunda da bir fikir veriyor. Ukrayna'nın elinde halen bu SİHA'lardan bulunduğu açık biçimde görülüyor. 

Karadeniz üzerinde Odesa, Moldova ve Romanya hava sahasına yönelik radar bilgileri açısından stratejik öneme sahip Yılan Adası, 24 Şubat'ta başlayan işgalin ilk hedef bölgelerinden biri olmuştu. Burayı işgal eden Rus ordusu daha sonra 300 dönümlük kara parçasını radar, muhabere teçhizatı, cephanelik binası, hava savunma sistemi ve değişik araçlarla teçhiz etmişti. 

Ancak mayıs ayı itibariyle Yılan Adası gerçek bir kabus yaşamış, Bayraktar TB2'lerle yapılan ardı ardına operasyonlarla buradaki Rus varlığına büyük darbe vurulmuştu. Ada çevresinde turlayan Rus devriye botları, bir adet çıkarma gemisi ve karadaki hava savunma sistemleri tek tek imha edilmiş, sonraki günlerde buraya indirme yapmaya çalışan Mi-8 tipi nakliye helikopteri de yine TB2 atışıyla düşürülmüştü. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading