Yandex Metrica
SON DAKİKA

Ünlü gazeteciden nükleer silah çağrısı: Türkiye ile Pakistan arasında o birim kurulmalı!

Rusya'dan gelen mesajlar Ukrayna cephesinde durumun daha da trajik bir hâl alacağını gösteriyor. Nükleer savaş riskine işaret eden ünlü gazeteci Ardan Zentürk, Ukrayna cephesinden galip çıkması halinde Putin'in asla durmayacağını, bu nedenle Türkiye'nin mutlaka nükleer silaha sahip olması gerektiğini söylüyor.

Savunma

16.02.2024, 14:14

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ona en yakın isimlerden Dmitri Medvedev'in açıklamaları, Ukrayna işgalinde Rus ordusunun gerekirse kitle imha silahları kullanabileceğini ortaya koyuyor. Geçtiğimiz günlerde Rus Parlamentosu'na hitap eden Putin, "Bizi savaş meydanında yenmek istiyorlarmış, denesinler. Biz savaşa daha yeni başladık" diyerek ABD ve Avrupa ülkelerinin savaşı 'son Ukraynalıya kadar' sürdürme kararlılığında olduğunu belirtti. 

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev ise neredeyse haftada bir dünyayı nükleer silahla tehdit ediyor. Geçmişte Grozni ve Halep gibi kentleri bombalarla haritadan silmiş Rusların şimdi Ukrayna şehirlerini asker, sivil, kadın, çocuk ayrımı gözetmeksizin sırayla dümdüz etmesi bu ülkenin savaştan ne anladığı konusunda yeterince fikir veriyor. 

ASPİLSAN bataryalar için öyle bir cihaz geliştirdi ki! KANGURU'da yok... Haberi Görüntüle

PUTİN 'UKRAYNA HARİTADAN SİLİNİR' DİYOR

Vladimir Putin

Kendisine ait Youtube kanalındaki vidyosunda Putin yönetiminin ruh halini yorumlayan ünlü gazeteci Ardan Zentürk, "Rusya belli ki işgali 'son Ukraynalı da ölene dek' sürdürecek. Son Ukraynalı varolana kadar... Öyle bir cümle ki, 'savaş sonsuza kadar devam edebilir ve bütün bir Ukrayna haritadan silinebilir' cümlesidir bu" dedi. 

Putin'in 'daha yeni başlıyoruz' mesajına Kiev'den gelen tepkileri hatırlatan Zentürk, "Savaşa yeni başlıyoruz ne demek? 'Sen savaşı Stalin gibi 20 milyon insanın öleceği bir savaş olarak mı görüyorsun' dediler, bu da haklı bir soru. Şimdiye kadar her iki taraftan 35'er bin asker öldü. Sen şimdi diyorsun ki 'savaş yeni başlıyor.' Savaş büyük kayıplarla devam ediyor, şehirler yıkılıyor, insanlar ölüyor. Ukrayna nüfusunun 14 milyonu içeride, 8 milyonu da dışarıda mülteci olmuş durumda. Bu tabloya rağmen Rus lider, savaşın daha da trajik olacağını savunabilecek bir pervasızlık sergiliyor" yorumunda bulundu. 

Ardan Zentürk

Eğer savaş ve yıkım bu şekilde tırmanarak devam edecekse Türkiye'nin acilen daha güçlü silahlanmaya gitmesi gerektiğini vurgulayan Zentürk, Ankara'ya 'acil nükleer bomba edinin' çağrısında bulundu. Zentürk şunları söyledi: 

"Yarından tezi yok, Türkiye-Pakistan Nükleer Caydırıcılık Ortak Komutanlığı'nı kuralım. Eğer Rusya'da, Çin'de, İngiltere'de, Amerika'da bu kafa devam edecekse o zaman Türk milletinin geleceği ve bekası açısından çok daha radikal askeri tedbirler almak zorunda kalacağız. Rus bataryaları günde 60 bin adet top mermisi ateşliyor, 60 bin... ve Rusya bu ateş gücüne güvenerek dünyaya diyor ki, 'benimle savaşacaksanız buyurun'... Putin yarın oradan (Ukrayna'dan) zaferle çıktığı an, eski hesaplar çerçevesinde herkese sataşacak, Türkiye başta olmak üzere..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading