Yandex Metrica

Ukrayna yalanladı: Cephede henüz Türk SİHA'sı kullanmadık

Ukrayna yalanladı: Cephede henüz Türk SİHA'sı kullanmadık

Son dakika bilgisine göre Ukrayna ordusu, Donbas'taki Rus yanlısı ayrılıkçıların Bayraktar TB2'lerle bombalandığı iddiasını yalanladı: Cephede henüz Türk SİHA'sı kullanmadık.

Savunma

23.01.2024, 22:00

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA'ların henüz cephede kullanılmadığını bildirdi. Donbas'ta Rus yanlısı ayrılıkçıların TB2'lerle bombalandığı iddiasına ilişkin dün yayınlanan görüntüler Kiev ile Moskova arasında sert rüzgarlar estirmişti. 

Olayla ilgili açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Vasilyeviç Taran, sözkonusu vidyo görüntülerini yalanlayarak şunları söyledi:

"Ukrayna, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmada Bayraktar saldırı uçağı kullanmadı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Türk taarruz dronları ile sürekli eğitim alıyor, İHA operatörlerimiz eğitim uçuşlarında her hafta pilotaj tekniklerini geliştirme fırsatı buluyor. Bayraktar mükemmel bir saldırı aracı ama henüz savaşta kullanmadık. Medyada yayınlanan görüntü gerçeği yansıtmıyor." 

"Sözkonusu vidyoda SİHA mühimmatının değil, önceden belirlenmiş planlı bir patlamanın tetiklendiği açıkça görülüyor. İnanın bana, eğitimdeki askeri personelimiz bu sahnelenen vidyoda gördüğünüzden çok daha fazlasını yapıyor. Rus tarafı, bu tür vidyoların yardımıyla bir kez daha Ukrayna'yı Minsk anlaşmalarını ihlal etmek ve çatışmayı tırmandırmakla suçlamaya çalışıyor. Bu vidyonun nasıl servise sokulduğunu araştırıyoruz."

"Sözkonusu görüntü Ukrayna kaynaklarında yayınlandıktan sonra Rus propagandacıları bu sahtekarlığın yayılmasında aktif olarak yer aldı. Vidyonun internette yayılmasına paralel olarak, Rus paralı askerleri de cephe hattında bir dizi provokasyona imza attı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading