Yandex Metrica

Ukrayna'nın ardından Polonya da Türk SİHA'sı üretmek istiyor

Ukrayna'nın ardından Polonya da Türk SİHA'sı üretmek istiyor

Ortak üretim modeliyle Bayraktar TB2 üretmek isteyen Ukrayna'nın ardından Polonya da böyle bir niyetle Türkiye'nin kapısını çaldı.

Savunma

23.01.2024, 17:51

Bayraktar silahlı insansız hava araçlarından tek seferde 24 adet sipariş ederek dikkatleri bir anda üzerine çeken Polonya, SİHA'ları ortak üretim modeliyle kendi topraklarında üretmek istiyor. 

Baykar şirketinin TB2 üretimi için Ukrayna topraklarında tesis açmaya sıcak bakması Varşova'yı hareketlendirdi. Bir süre önce Türkiye'ye gelerek yetkililerle temasta bulunan ve bu arada TB2'nin üretildiği Baykar tesislerini de ziyaret eden Polonya Milli Güvenlik Bürosu Başkanı ve Devlet Bakanı Pawel Soloch, ülke medyasına verdiği demeçte 'ortak üretim' için niyetli olduklarını açık etti. 

PolsatNews'te yayınlanan habere göre Soloch, "Doğrudan işbirliği kurmak için yeterli irade var. Polonya tüm bölgenin işbirliği için önemli ve Türk insansız hava araçlarının üretimi için de bir merkez olabilir" dedi. 

Soloch'un Türkiye temasları sırasında dile getirdiği teklife Ankara'nın nasıl yaklaşım gösterdiği henüz bilinmiyor. 

Habere göre Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Varşova'ya 270 milyon dolar değerinde 24 adet SİHA satışına ilişkin süreci görüşmek üzere birkaç gün önce Polonya'ya gelerek temaslarda bulundu. 
Sözleşme rakamının yalnızca SİHA ve yer istasyonlarına ilişkin olduğu, bu araçlarda kullanılan ROKETSAN imâli mühimmatları kapsamadığı biliniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading