Yandex Metrica

Ukrayna ile Türkiye'den İHA işbirliği! ANKA Kiev'de üretilecek

Ukrayna ile Türkiye'den İHA işbirliği! ANKA Kiev'de üretilecek

Ukrayna'da TUSAŞ üretimi olan Anka İHA ve SİHA'sı gündeme geldi. Zelenski'nin danışmanı olan Aleksey Arestoviç, Türkiye ile ortak yapılacak İHA ve SİHA'ların Kiev'de üretileceğini belirtirken, 2022 sonunda Ukrayna'da havalanacağını belirtti.

Savunma

06.02.2024, 12:45

Son zamanlarda yaşanan gelişmeler sonucunda adını iyice duyuran Bayraktar TB2 SİHA Ukrayna'da savunma güçlerini desteklemeye devam ediyor. 

Savaşta performansı ile Ukrayna savunmasını güçlendiren Bayraktar TB2'nin ardından bu sefer TUSAŞ'ın ürettiği Anka Ukrayna'da gündem oldu. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin danışmanı ve Sözcüsü olan Aleksey Arestoviş, Türkiye ile ortak olarak İHA ve SİHA üretimi konusunda mutabık kaldıklarını duyurdu. 

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

ANKA UKRAYNA İLE ORTAK ÜRETİLECEK

Arestoviç açıklamasında yeni nesil İHA ve SİHA'ların Kiev'e yakın bir noktada üretileceğini ifade etti. Ukrayna Devlet Kanalı 1+1'e açıklama yapan Arestoviç, "İki ülke ortak olarak Anka İHA-SİHA ve yeni nesil jet İHA’ları üreteceğiz. Yılsonuna kadar havalarda olacak" ifadelerine yer verdi. 

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

ROKETSAN FÜZELERİNİ ÜRETİYOR 

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA'nın silahlı versiyonu Roketsan'ın ürettiği Cirit, Umtaş gibi füzelerle donatıldı. Kanat açıklığı 18 metre olan ANKA, 350 kilogram yararlı yük taşıma yeteneğine sahip. 

Sentetik aralıklı radar, hassas silahlar ve uydu iletişimiyle modüler bir platforma dönüşen ANKA'yı Kazakistan, Tunus gibi ülkeler kullanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading