Yandex Metrica

Ukrayna'daki Bayraktar TB2 sayısı belli oldu! Amerikan dergisi sayı verdi

Ukrayna'daki Bayraktar TB2 sayısı belli oldu! Amerikan dergisi sayı verdi

Amerikan Foreign Affairs dergisi, Ukrayna ordusunun kaç tane Bayraktar TB2'ye sahip olduğu konusunda ilginç bir bilgi paylaştı.

Savunma

31.03.2024, 08:17

Ukrayna ordusu işgalin başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana Rus güçlerine ağır kayıplar verdiriyor. ABD ve İngiltere başta olmak üzere onlarca ülkeden askeri yardım alan Kiev, envanterindeki silahları cephede ustalıkla kullanabilme yeteneğiyle de dikkat çekiyor. Bu durum Ukrayna ordusunun savaşın başlamasından uzun bir süre önce NATO konseptindeki silah sistemleri konusunda eğitildiğini gösteriyor. 

Rus ordusu üzerinde yıkıcı etkilere yol açan en önemli silahlardan biri ise Bayraktar TB2. İlk parti SİHA'ları Türkiye'den 2019 Mart'ında teslim alan Ukrayna, sonrasında hem kara hem de deniz kuvvetleri için ek siparişler vermişti. 

Ukrayna ordusunun Türkiye'den şimdiye dek kaç tane SİHA satın aldığı bilgisi uzun süredir merak konusuydu. Çünkü Kiev yönetimine kaç adet TB2 teslim edildiğine ilişkin açık kaynaklarda net bir bilgi bulunmuyordu. İşte bu noktada Amerikan Foreign Affairs dergisinde yayınlanan makalede ilginç bir iddiada bulunuldu. 

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DA KAÇ TANE TB2 VAR?

"Türkiye'nin Ölümcül Silahı" başlığı kullanılan Soner Çağaptay ve Rich Outzen imzalı yazıda, Ukrayna ordusunun savaştan önce 20 adet, savaşın başlamasıyla da daha önce verilmiş sipariş kapsamında 16 adet daha Bayraktar TB2 edindiği ileri sürüldü. 

Haberde bu konuya ilişkin bilgi kaynağının neresi olduğuna değinilmiyor ancak Çağaptay ve Outzen, Ukrayna envanterine şimdiye dek girmiş 36 adet Bayraktar TB2'nin varlığından söz ediyor. 24 Şubat'ta başlayan işgalle birlikte Kiev güçlerinin kullandığı TB2'lerden birkaçı Ruslar tarafından düşürüldü. Görüntülerle teyit edilen verilere göre savaş süresince en az 3 adet TB2 kırıma uğradı. 

ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine Türkiye'yi suçladılar ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine... Haberi Görüntüle

HALEN 33 TANESİ GÖREVDE OLABİLİR 

Foreign Affairs'e verilen 'istihbarat'ın doğru olduğu kabul edilirse, işgal boyunca 3 tane Türk SİHA'sını kaybeden Ukrayna ordusu halen 33 adet Bayraktar TB2'ye sahip durumda. Amerikan dergisindeki yazıda, sonraki sipariş için Ukrayna'nın Türkiye'ye tek seferde 30 milyon dolar ödediği de ileri sürülüyor. 

Bayraktar TB2'nin MALE (orta irtifa uzun dayanıklılık) sınıfında fiyatı ve performansıyla çok etkili bir silah olduğuna dikkat çekilen yazıda, SİHA'lar sayesinde Türkiye'nin dünyadaki pek çok bölgede nüfuzunu artırdığına dikkat çekildi. 

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

UKRAYNA ORDUSUNU SEVİNDİRİYOR 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading