Yandex Metrica

Ukrayna çıldırdı! Bayraktar'ın ardından AKINCI ve MİUS'u da üretecekler...

Ukrayna çıldırdı! Bayraktar'ın ardından AKINCI ve MİUS'u da üretecekler...

Kiev'den gelen son mesajlar Türkiye-Ukrayna arasındaki askeri işbirliğinin hızla güçlendiğini ortaya koyuyor. Vladimir Zelenski'nin danışmanı Aleksey Arestoviç, Bayraktar TB2'nin ardından AKINCI ve MİUS'u da Ukrayna'da üreteceklerini söyledi.

Savunma

08.02.2024, 19:15

Ukrayna ile Türkiye arasındaki askeri işbirliği şaşırtıcı derecede hızlı gelişiyor. Kiev'de Başkanlık Konseyi Başkanı Andriy Yermak'ın "Bayraktar TB2 üretmeye başladık" açıklamasının ardından şok bir demeç de Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin danışmanı Aleksey Arestoviç'ten geldi. 

Ülkesinin hava kuvvetleri filosunu geliştirmek üzere insanlı savaş uçakları yerine SİHA'lara yöneleceğini kaydeden Arestoviç, Vasilkov'da inşa edilmekte olan SİHA fabrikasında Baykar'ın AKINCI TİHA'sını üreteceklerini söyledi. 

Arestoviç, Ankara-Kiev işbirliğinin bunun da ötesinde olduğunu belirterek Baykar şirketince yapımı devam etmekte olan Muharip İnsansız Uçak Sistemi'nin (MİUS) ortak üretiminden de bahsetti. 

Savunma uzmanı, aynı zamanda Zelenski'nin danışmanı Aleksey Arestoviç, ülke basınına verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: 

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

O FABRİKADA AKINCI ÜRETECEĞİZ

"Ukrayna, hava kuvvetlerini güçlendirmek için Rafael, Gripen gibi batı modeli yeni uçaklar satın almak istiyor. Ya da önceden başka devletler tarafından kullanılmış F-15, F-16 gibi uçakları satın alma gibi planlar var. 

Şahsi fikrim; bu Savunma Bakanlığı'nın planları değil: Bence bu uçakları satın alma yerine İHA-SİHA konusunda gelişmemiz daha iyi. Biliyorsunuz, Türkiye ile işbirliği içinde şimdi Vasilkov'da çeşitli insansız hava araçları üretecek yeni fabrika kuruyoruz. 

Mesela biz AKINCI'yı orada üretmeyi planlıyoruz. Bu, Bayraktar TB2'den sonra gelen bir SİHA. Daha geliştirilmiş, gün boyunca uçabilen, daha fazla yük taşıyan, genel olarak iyi bir hava aracı. 

Bizim bundan sonraki aşamamız Türkiye-Ukrayna ortaklığında yeni bir jet-SİHA (reaktif SİHA) üretmek. Bu araç hava savaşlarında etkili olabilir." 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Komutanı General Valeri Zalujni'nin Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'la çektirdiği AKINCI maketli fotoğraf...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading