Yandex Metrica
SON DAKİKA
UÇBEY görevini yaptı! PKK'lılar dikey kalkış özellikli İHA ile bulundu

UÇBEY görevini yaptı! PKK'lılar dikey kalkış özellikli İHA ile bulundu

Sahada ilk kez kullanılan dikey kalkış özellikli (VTOL) İHA Uçbey, Mardin'de 2 teröristin öldürüldüğü operasyonda görevini başarıyla yaptı.

Savunma

02.03.2024, 23:24

Mardin'de 23 Ekim'de etkisiz hale getirilen 2 terörist, sahada ilk defa kullanılan 'UÇBEY' isimli yerli ve milli VTOL İHA'dan alınan anlık görüntüler sayesinde etkisiz hale getirildi.

Artuklu ilçe kırsalında yürütülen başarılı operasyonun detayları belli oldu. Mardin Emniyeti'ne bağlı terörle mücadele ekiplerinin sahada ilk kez kullandığı UÇBEY adlı İHA, biri Terörden Arananlar Listesi'nde 'gri kategori'de bulunan Ruken kod adlı Songül Özgün olmak üzere 2 teröristi tespit etti. 

UÇBEY'in gönderdiği görüntülerle bölgeye operasyon yapan ekipler, çatışmaya girdikleri teröristleri etkisiz hale getirdi. 

Bulunduğu yerden dikey şekilde havalanabilen UÇBEY İHA, operasyon yapan timlere yakın çevreden görüntü ileterek istihbarat sağlıyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından üretilen UÇBEY, havada yükselmesinin ardından yatay şekilde uçuş yaparak çektiği görüntüleri operatöre gönderiyor. 

UÇBEY, dikine kalkış (VTOL) özelliği sayesinde herhangi bir piste ihtiyaç duymadan görev için havalanabiliyor. 

KAAN'ı gören gaza basıyor: Güney Kore'nin KF-21'i tanker uçakla havalandı Haberi Görüntüle

SALDIRI HAZIRLIĞINDAYDI 

23 Ekim'de etkisiz hale getirilen Songül Özgün'ün, terör örgütünün sözde özel kuvvetler yapılanmasında faaliyet yürüttüğü, metropollerde silahlı ve bombalı eylem arayışında olduğu belirtildi.

Mardin Ömerli İlçesi Beşikkaya Jandarma Karakol Komutanlığına 20 Ekim 2016'da yapılan ve bir geçici köy korucusunun şehit olduğu saldırıya katıldığı da belirlenen örgüt mensubunun, sabotaj eylemleri için görevlendirildiği, yurt içinde yapılan ve yapılacak eylemlerin planlanmasında yardımcı olduğu da tespit edildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerle, bir AK-47 Piyade Tüfeği, üç AK-47 Piyade tüfeği şarjörü, bu silaha ait 112 mermi, bir tablet, bir tuşlu cep telefonu, bir fotoğraf makinesi, 100 adet 9 mm tabanca mermisi, çok sayıda elektrikli ve elektronik malzeme, tıbbi malzeme, yabancı dilde yazıların yer aldığı not kağıdı ve temizlik malzemeleri ele geçirildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading