Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye savunma sanayiinde Doğu - Batı sentezi ile milyonlarca dolar para kazanabilir

Türkiye savunma sanayiinde Doğu - Batı sentezi ile milyonlarca dolar para kazanabilir

Savunma

23.01.2024, 20:52

Uzmanlara göre, Sovyet yapımı SU-25 uçağının Türkiye tarafından NATO standartlarına göre geliştirilen KGK ile havalanması Ankara için yeni bir kapı açabilir.

Hindistan'ın kâbusu gerçek oldu: Maldivler lideri Türk SİHA'larıyla poz verdi Haberi Görüntüle

"GÖRÜNEN KISMI"

Sanayii Araştırmacısı Anıl Şahin, Konya'da havalanan Azerbaycan uçağı ve KGK mühimmatı ikilisinin 'görünen kısmını', "Sistem entegrasyonu meselesini bir şekilde aştığımızı gösteriyor" cümlesiyle özetleyerek şunları söylüyor:

Bu fotoğraf karesinde Azerbaycan Ordusu'na ait Sovyet yapımı SU-25 Yakın Hava Desteği Uçağı görülüyor. Hatta uçağın ön tarafında imha ettiği kara hedeflerine ait 'kill mark' logoları da yer alıyor. Gördüğümüz üzere bu uçak, 2. Karabağ Harekatı'nda da aktif olarak görev almış.

Hayalet SİHA ANKA-3 bir kez daha uçtu: İrtifa ve sürede... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE NATO STANDARDINDAKİ MÜHİMMATLARI SOYVET UÇAKLARINA ENTEGRE EDİYOR"

Anıl Şahin bu bombaların menzilinin normalde 10-15 kilometre olduğunu ancak kit takıldıktan sonra F-16 vasıtasıyla yüksek irtifadan atıldıklarında 110 kilometreye kadar gidebildiklerine dikkati çekiyor. Türk savunma sanayii şirketlerinin Azerbaycan'a ait SU-25 uçaklarını yapısal ve aviyonik olarak modernize ettiğine değiniyor.

Anıl Şahin, "Bu modernizasyon kapsamında hem uçakların görev ömürleri artıyor hem de farklı silah sistemleri entegre ediliyor. Türkiye, milli imkanlarla geliştirmiş olduğu NATO standardındaki mühimmatlarını Sovyet uçaklarına entegre ediyor diyebiliriz" dedi.

Kayseri HÜRJET'le yeniden doğacak: Türkiye'nin ilk uçak fabrikası üretime hazırlanıyor Haberi Görüntüle

SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİİ İHRACATI ARTACAK

"NATO üyesi olan ülkelerde dahi yüzlerce Rus hava aracı aktif olarak görev yapıyor" diyen Şahin şunları ifade etti:

"Bu hava araçlarının modernizasyonları bugüne kadar doğrudan Rus kamu şirketleri veyahut Rus şirketleriyle iştiraki bulunan özel şirketler tarafından gerçekleştiriliyordu. Öte yandan Ukrayna da bu araçların bakım ve modernizasyonunda aktif rol oynuyordu. Rusya ve Ukrayna gibi Sovyet/Rus ürünleri için lojistik destek sağlayan iki kritik oyuncu şu anda kendi aralarındaki savaşla meşgul. Bu durum pazarda çok ciddi bir ihtiyaç açığına neden oluyor. Türkiye, böylesine özel bir alana giriş yaparak aslında savunma ve havacılık sanayii ihracat ayak izini de arttırmayı hedefliyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading