Yandex Metrica

Türkiye Orta Asya pazarını ele geçirebilir! Amerikan Forbes FETÖ'cüden görüş alıp uyardı

Türkiye Orta Asya pazarını ele geçirebilir! Amerikan Forbes FETÖ'cüden görüş alıp uyardı

Joe Biden yönetimince Türkiye'de darbe için kurulan TDP ekibinden FETÖ'cü Süleyman Özeren, Türk SİHA'larının rakiplerine üstünlüğünü kabul etmek zorunda kaldı. Türkiye'nin Orta Asya pazarını ele geçireceğini kaydeden Forbes dergisi, FETÖ'cü Özeren'in görüşlerini yayınladı.

Savunma

25.03.2024, 21:30

Amerikan Forbes dergisi, Türk savunma sanayii ürünlerinin durumuyla yakından ilgileniyor. Milli Muharip Uçak, KIZILELMA, HÜRJET ve GÖKBEY gibi belli başlı projelerde gelinen noktayı okuyucularına ayrıntılı aktaran dergi, son olarak Türkiye'nin Orta Asya ülkelerine yaptığı ihracatı masaya yatırdı. 

"Türkiye Orta Asya İHA pazarında ezici biçimde üstün olabilir" başlığıyla yayınladığı >analizde Paul Iddon, ABD'de ikamet eden Fetullahçı Terör Örgütü üyesi Süleyman Özeren'den görüş aldı.

Orion Politika Enstitüsü'nde araştırmacı kimliğiyle varlık gösteren ve Joe Biden yönetiminin Türkiye'de darbe amacıyla kurduğu Türk Demokrasi Projesi'nin (TDP) danışmanlarından olan Özeren, Kırgızistan'ın itirazları sonrası Türkiye'nin Tacikistan'a SİHA satmaktan vazgeçtiğini ve istemeden de olsa İran etkisinin Tacik topraklarında yayılmasına izin verdiğini söyledi. 

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

KIRGIZİSTAN İTİRAZ EDİNCE TACİKİSTAN'A SİHA SATMAKTAN VAZGEÇİLDİ

Forbes dergisinde şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye ünlü Bayraktar TB2 insansız hava aracını Kırgızistan ve Türkmenistan'a ihraç etti. Ayrıca İran'ın Ebabil-2'sinden çok daha gelişmiş bir SİHA olan ANKA-S'i bu ülkede üretmek için Kazakistan'la anlaşmaya vardı. TB2'lere Tacikistan da talipti. Ancak Kırgızistan envanterindeki SİHA'lar sınır ihtilafında Tacik güçlere şimdiden üstünlük sağladı."

Forbes dergisinin görüş aldığı FETÖ'cü Süleyman Özeren, John Bolton ve Norm Roule ile birlikte darbeci TDP'nin danışma kurulundaydı.

"Türkiye TB2 SİHA'yı onlarca ülkeye ihraç ederek Rus ve Çinli rakiplerini geride bıraktı. Ankara Orta Asya'da da benzer bir başarı elde edebilir. Amerikan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve Orion Politika Enstitüsü'nde araştırmacı olan Süleyman Özeren, Türkiye'nin Orta Asya'da rakiplerine üstünlük sağlayacağına inanıyor. Özeren, 'Birincisi, Türkiye SİHA teknolojisinde Rusya ve İran'dan daha iyi olduğunu kanıtladı' dedi. İkincisi, Türkiye için Orta Asya ülkelerine SiHA satışı askeri işbirliğinden fazlasıdır."

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı Haberi Görüntüle

LİBYA CEPHESİ TB2 İÇİN VİTRİN OLDU 

"Türkiye, dron diplomasisi ile Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile siyasi, ekonomik ve askeri işbirliğine bir katman daha eklemeyi hedefliyor. Örneğin TB2'ler Kırgız-Tacik sınınr ihtilafında durumu Kırgızistan lehine çeviriyor. Kazakistan ile Türkiye arasındaki anlaşma Ukrayna savaşının sonuçlarından biridir. ABD ve AB, Türkiye'nin Orta Asya'da artan nüfuzunu şimdilik olumlu bir gelişme olarak değerlendirebilir."

"Libya'daki iç savaş, Çinli Wing Loong'u geride bırakan Bayraktar TB2 için önemli bir vitrin oldu. Çin, Türkiye'nin Orta Asya'daki dron diplomasisini bir tehdit olarak görüyor. Ankara'nın hamleleri Şangay İşbirliği Örgütü'nün bölgesel nüfuzunu baltalıyor."

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

TEK BİR ÜLKEYE BAĞIMLI KALAMAZLAR

FETÖ'cü Süleyman Özeren'in bile üstünlüğünü kabul ettiği Türk SİHA'ları için Forbes, Deniz Araştırmaları Merkezi'nden (Center fo Naval Analyss) Samuel Bendett'e de mikrofon uzattı. Bendett şunları söyledi:

"Kırgızistan ve Türkmenistan'a yapılan TB2 satışları bu ülkelerin SİHA'lar konusunda Türkiye'den besleneceğinin göstergesi. Ancak muhtemelen Orta Asya ülkeleri diğer seçenekleri de açık tutacak ve Kazakistan gibi yerli SİHA geliştirmeye çalışmanın yanında farklı devletlerden SİHA tedarik edecekler. Hiçbir ülkenin savunma ürünlerinde tek bir güce bağımlı kalacağını sanmıyorum."  

FETÖ'cü Süleyman Özeren'in üyesi olduğu TDP hakkında İngiliz yazar Alexander Mercouris, "Bu oluşum Türkiye'yi parçalamak istiyor" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading