Yandex Metrica

Türkiye'nin yeni elektronik sihirbazı: SANCAK

Türkiye'nin yeni elektronik sihirbazı: SANCAK

Cephede Mehmetçiğe büyük fayda sağlayan elektronik harp sistemlerine bir yenisi daha eklendi. Koral, Redet ve Milkar'ın ardından TSK, Sancak sistemine kavuştu.

Savunma

14.03.2024, 00:21

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elektronik harp araçlarına Koral, Redet ve Milkar 3A3'ün ardından yeni bir sistem daha eklendi. TSK envanterinde bulunan ve cephede büyük yararlılıklar gösteren bu sistemlerin ardından Türk savunması bu kez Sancak'la etkinliğini daha da artıracak. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yeni elektronik harp gücü Sancak'ı TSK'ya teslim ettiklerini bildirdi. Twitter hesabından Sancak'ın videosunu paylaşan Demir, ASELSAN imzalı sistemi şöyle tanımladı: 

"Sratejik muhabere sistemlerini etkisiz hale getirerek, sahada önemli avantaj sağlayacak yeni nesil muhabere elektronik taarruz sistemi."

Sancak, yüksek hareket kabiliyeti, geniş bantta yüksek çıkış gücü, farklı tip ve modlarda karıştırma/aldatma, geniş bant amaçlı elektronik destek, otomatik link kurma, demodülasyon gibi yeteneklerle elektronik harp alanında TSK'ye yeni yetenekler katacak.

Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu: Biz de ayrılalım Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu:... Haberi Görüntüle

MİLKAR 4A2'NİN ADI SANCAK

Demir'in açıkladığı Sancak adlı sistemin, ASELSAN tarafından bir süredir geliştirilmekte olan Milkar 4A2 cihazının kendisi olduğu belirtiliyor. Envantere giren Milkar 4A2'nin yeni adı böylelikle Sancak oldu. 

Koral ve Redet gibi sistemler daha önce Mehmetçiğin Suriye'deki terör örgütlerine yönelik harekâtları sırasında kullanılmış, düşman savaş uçakları ve savunma sistem radarlarının işlevselliğini büyük ölçüde engellemişti. 

Cephedeki dost birliklere özellikle havadan gelebilecek tehditlere karşı büyük avantaj sağlayan elektronik harp sistemleri, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtları sırasında etkinliğini kanıtladı. 

Koral, Redet ve Milkar gibi sistemler sayesinde Türk savaş uçakları ve SİHA'lar, cephe hattı ötesinde daha rahat hareket etme imkanına kavuştu. 

TSK'ya son teslim edilen Sancak, geniş bantta yüksek radyo frekans (RF) çıkış gücü sağlayabiliyor. Hızlı anahtarlamalı, verimli güç kaynağı ile besleme altyapısına sahip Güç Yükselteç Sistemi kullanan Sancak, reaktif karıştırma yeteneğiyle savaş meydanının yeni 'elektronik sihirbazı' olacak. 

Elektronik taarruz yanında elektronik destek (ED) altyapısı da bulunan Sancak, düşman unsurlar arasındaki radar iletişiminin dinlenip kaydedilmesi, konum belirlenmesi, hedef yayınları arayıp bulma gibi önemli görevler de icra edebiliyor. ANKARA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading