Yandex Metrica

Türkiye'nin turbojet motoru ARAT'ın imzaları atıldı

Türkiye'nin turbojet motoru ARAT'ın imzaları atıldı

Tanıtım ve imza töreni SSB'de düzenlenen ARAT Projesi'nin imzaları atıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bu sürece gelene kadar bedeller ödendiğini ve milli çıkarları korumak için bu yolculuğa çıkıldığını belirtti.

Savunma

25.03.2024, 22:22

Türkiye'nin turbojet motoru ARAT Projesi'nin tanıtımı ve imza töreni SSB'de gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Kale Arge, Türkiye'nin yeni turbojet motoru ARAT için sözleşmeye imza attı.

Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Haberi Görüntüle

YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

ARAT Projesi ile seyir füzeleri başta olmak üzere, benzer itki seviyesi ihtiyacı olan platformların motor ihtiyacının yerli ve milli imkanlarla sağlanması hedefleniyor. Yüksek irtifa ve zorlu çevresel şartlarda çalışacak özellikte bir tasarım ve kalifikasyona sahip olacak ARAT motoru, seyir füzelerinin de önemli bir ihtiyacını karşılayacak.

Bu çerçevede, SOM ve Atmaca füzelerinde kullanılmak amacıyla geliştirilen KTJ-3200 motorundan çok daha verimli, yakıt sarfiyatı çok daha az, itkisi çok daha yüksek bir turbojet motor geliştirilecek.

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin küresel bir güç olma yolunda kararlılıkla yürümek zorunda olduğunu vurguladı.

​​​​​​​

Savunma sanayisindeki ihtiyaçlar için uzun vadede Türkiye'nin kendi göbeğini kesme zorunluluğu bulunduğuna dikkat çeken Demir, "Bu süreçler sancılı geçti. Gerek maliyet gerekse zaman olarak bedeller ödedik. Belki yine hazır alıma gitseydik bundan daha az bedeller öderdik. Bu konforu çok uzun yıllar önce Türkiye yaşadı ve bu mantalitenin belki rahatını gördü operasyonel anlamda. Artık küresel güç olmak istiyorsak, eğer milli çıkarlarımızı her şeye, bütün baskılara rağmen savunmak istiyorsak, empoze edilmek istenen yaptırım uygulama ve kısıtlamalara karşı direnmek istiyorsak bu yolculuğa çıkmak zorundayız." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading