Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye'nin insansız kara araçları ordusu Ankara'da buluştu: Bu İKA'lar birbirinden yetenekli!

Türkiye'nin insansız kara araçları ordusu Ankara'da buluştu: Bu İKA'lar birbirinden yetenekli!

Farklı görevler için geliştirilmiş irili ufaklı pek çok İKA, Ankara'daki Robotik Teknolojiler Töreni'nde buluştu. Türkiye'nin bu teknolojide geldiği seviyeyi gözler önüne seren tören robotik şova sahne oldu.

Savunma

16.02.2024, 20:24

İnsansız Kara Araçları teknolojisinde Türk savunma sanayiinin geldiği nokta, Ankara'daki törende gün yüzüne çıktı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir başta olmak üzere sektörün birçok temsilcisini bir araya getiren İnsansız Kara Araçları ve Askeri Robotik Teknolojiler Töreni, yerli ve milli İKA'ların şovuna sahne oldu. 

Küçükten büyüğü çeşitli boyutlarda her biri farklı görevler için tasarlanmış akıllı robotlar yetenekleriyle göz doldurdu. İKA teknolojisinde gelinen noktanın yeterli olmadığını söyleyen Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, törende yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: 

"İnsansız hava araçlarında sağladığımız başarıyla beraber kara, deniz hatta denizaltı araçlarında benzeri bir sistemi ortaya koymak hatta çok rollü insansız araçlara doğru yol almak, robotik sistemlere doğrudan çalışmak gerektiği aşikar. Çoklu operasyonel ihtiyaçları karşılamak ancak bu tür sistemlerin entegrasyonu, beraber çalışabilirliklerinin sağlanmasıyla mümkün olacaktır." 

"Eğer yarının gelişmelerini bugünden öngöremezsek yarın harekât alanında karşımıza çıkacak bazı unsurlar bize sürpriz etkisi yapabilir. Bizim amacımız ise tam tersine hasımlarımıza sürpriz etkisi yapacak bazı unsurları sahaya vermektir. Muharebe ortamında amacımız kuvvetlerimizin hasımlarına korku salan ve onları alt eden bir imkana kavuşması, görünmeden gören, sezilmeden sezen, vurulmadan vuran bir yapıya kavuşması." 

"Güvenlik güçlerine en etkin ve teknolojik ürünler sağlamak için çalışıyoruz. İnsansız kara aracı yolculuğumuz başlayalı epey oldu ama buradaki ilerlememizin hızını yeterli görmüyorum. Bu aşamadan sonra geriye dönüp bakarak bu meseleyi hızlandırmak, kime, ne görev düşüyorsa tekrar dersimizi çalışmamız ve süreci hızlandırmamız zaman ve yetenek açısından daha etkin ve yetkin ürünleri biran önce sahaya vermemiz gerekiyor. Bu ürünler sahada oldukça, kullanıldıkça olgunlaşacaklar."

Yüzlerce F-16, 1,5 milyar dolar yüzünden yerde bekleyecek: Askerî yetkilinin... Haberi Görüntüle

SERİ ÜRETİME GEÇİYOR

FNSS şirketince üretilen ağır sınıf insansız kara aracı Gölge Süvari, seri üretime geçiyor. Şirket yetkilileri ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında sözleşme imzalandı. Gölge Süvari, otonom halde bir bölgeye intikal ettikten sonra içerisindeki mini İKA'yı sahaya sürebilirken aynı zamanda üzerinde taşıdığı döner kanatlı drone yardımıyla çevredeki tehditlere yönelik istihbarat toplayabiliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading