Yandex Metrica

Türkiye'nin ilk Silahlı Deniz Aracı ULAQ Katar yolcusu!

Türkiye'nin ilk Silahlı Deniz Aracı ULAQ Katar yolcusu!

Türkiye'nin ilk Silahlı Deniz Aracı (SİDA) olan ULAQ Katar'a gidiyor. 21 ila 23 Mart arasında Katar'da düzenlenecek olan DIMDEX 2022 Fuarı'nda sergilenecek olan ULAQ şimdiden ilgileri üzerinde toplamaya başladı.

Savunma

23.01.2024, 19:00

Ares Tersanesi ve Meteksan Savunma'nın ortak projesi olan Türkiye'nin ilk Silahlı Deniz Aracı (SİDA) olan ULAQ, Katar'ın başkenti Doha'da DIMDEX 2022 Fuarı yolcusu oldu.

İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı Haberi Görüntüle

ULAQ BÜYÜK İLGİYLE KARŞILANACAK

Meteksan ULAQ dışında, DIMDEX 2022'de MILSAR İHA SAR/MTI Radarı, Kapan Drone Savunma Sistemi, Nazar Lazer Elektronik Harp Sistemi ve Pelikan RF Güdümlü Mermi Simülatörü'nü de sergileyecek.

Katar Silahlı Kuvvetleri ev sahipliğinde düzenlenecek olan DIDMEX 2022, Doha'da açıklacak. 

Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok uzakları vurabilen aylak mühimmatı Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok... Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİ ÜRÜNLERİ TANITILACAK

Savunma sanayi firmalarını Körfez, Asya ve Afrika ülkelerinin deniz kuvvetleri ile buluşturacak fuarda, Meteksan Savunma'nın da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik geliştirdiği yüksek teknolojili ürünleri de olacak. 

Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Haberi Görüntüle

'DÜNYA LİDERİ HALİNE GELDİK'

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Alparslan, söz konusu fuarla ilgili yaptığı açıklamada,"Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen süreçte, özellikle su altı akustik ve platform simülatörleri konularında Deniz Kuvvetleri'ne özgün ve ileri teknoloji çözümler geliştirdik ve birçok farklı ülkenin kullanımına sunma başarısını yakaladık. Yara Savunma Eğitim Simülatörü'müz, 4 farklı ülke tarafından tercih edildi, bu alanda dünya lideri haline geldik. Yakamos 2020 Karinaya Monteli Sonar Sistemi, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın MILGEM korvetlerinde kullanılmaya başlandıktan sonra 2 ülkeye daha ihraç edildi. Bunların yanında Nazar Lazer Elektronik Harp Sistemi gibi dünyada çok az ülkenin üzerinde çalıştığı bir alandaki başarımız da Meteksan Savunma olarak geldiğimiz noktayı bizlere gösteriyor. DIMDEX 2022 Fuarı'nda yenilenmiş tasarımı ile ULAQ Suüstü Harbi Botu, ULAQ Denizaltı Savunma Harbi Botu ve yeni 6x6 Mobil Sahil Kontrol İstasyonu aracımızı ilk kez sergileyeceğiz" ifadelerine yer verdi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading